Mesec: junij 2019

  • “USODO JE TREBA VZETI V SVOJE ROKE”

    Benjamin Žnidaršič, po domače Lužarjev Beno, je nadarjen umetnik in osebnost, ki dokazuje, da je invalidnost lahko v nekih pogledih tudi prednost. Živi in dela v Podcerkvi, v Loški dolini, uveljavil pa se je kot pesnik, pisatelj, slikar in dolgoletni kulturni delavec pri Zvezi paraplegikov Slovenije. Iz domače kmetije je že pred 10 leti sklenil ustvariti kulturni center, ki se imenuje Zavod Ars Viva. Do življenja ima zelo pozitiven odnos in pravi, da težave v prvi vrsti jemlje kot izzive, s katerimi se je mogoče uspešno spopasti, na svoje otroštvo pa ima zelo lepe spomine. 

    Avtorica: Vesna Kovač 

    • benjamin žnidaršič 5
    • benjamin žnidaršič 1
    • benjamin žnidaršič 4
    • benjamin žnidaršič 3
  • AJDA RAČEČIČ JE BLOGERKA

    V zadnji mladinski oddaji te sezone “Mladi mladim smo gostili Ajdo Račečič, ki se jo nekateri spomnite kot naše radijske. Pred leti je na Radio 94 vodila mladinsko oddajo, spet drugi pa morda spremljate njene modne bloge “Second Layer”, kjer razkriva delčke sebe, bralce obvešča o modnih trendih in navdihuje z dnevnimi opravami (“outfiti”). Sodeluje pri načrtovanju in izvedbi video produkcije, največ časa pa nameni post-produkciji oz. montiranju filmov.

    Zaupala nam je, kaj ji je bilo na Radiu 94 najbolj všeč, kakšno glasbo posluša, razkrila pa nam je tudi veselo novico! Poslušaj :) 

    Avtor:Zasebno: Sandi Morel
  • DRUŠTVO TVOJ TELEFON JE V POSTOJNI ŽE 27 LET

    Društvo Tvoj telefon je društvo, ki deluje v javnem interesu na področju socialnega varstva. Osnovna dejavnost društva je program Klic v stiski. Društvo v Postojni deluje že 27  let. V tem času se je za telefoni zvrstilo veliko svetovalcev, a jih je še vedno premalo. Svetovalci delujejo anonimno, anonimni so tudi klicatelji. Včasih je enostavneje svoje težave povedati popolnemu tujcu . Delo svetovalca ni enostavno. Prostovoljka Andreja razlaga, da morajo pozabiti na svoje skrbi in se posvetiti tistim, ki potrebujejo pomoč. Znati morajo tudi poslušati, imeti empatijo in spoštovanje do vsakega, ki kliče. Klicalcev je veliko, nekateri kličejo vsak dan, tudi večkrat dnevno. Na Tvoj telefon se obračajo ljudje s psihičnimi težavami, potencialni samomorilci in ljudje, ki le potrebujejo klepet. Veliko je tudi mladostnikov, ljudi, ki izgubijo službo in veliko klicateljev ima družinske težave. Na Tvoj telefon velikokrat pokličejo osamljeni starostniki. Več v prispevku. 

     

    Avtor:Zasebno: Mateja Jordan
  • STANOVALCI VZTRAJAJO PRI PROTESTU

    Jutri dopoldne se izognite Kosovelovi ulici v Postojni. Stanovalci ob Kosovelovi ulici v Postojni vztrajajo pri za jutri napovedanem protestu. Zaradi preobremenjenosti ceste, hrupa in smradu od občinskega vodstva pričakujejo rešitve. Takšnih, ki bi dolgoročno izboljšale stanje, jim župan Igor Marentič namreč doslej ni ponudil. Še vedno vztrajajo pri izgradnji vzporedne ceste od klavnice proti Postojnski jami.

    Avtor:Zasebno: Mateja Jordan
  • POGREŠAJO ARMANDA GRIŽONA IZ HRUŠICE

    Svojci pogrešajo 77-letnega Armanda Grižona iz Hrušice v Občini Ilirska Bistrica. Zadnji stik z njim so imeli v torek, 25. junija,  policisti so prijavo o pogrešanemu prejeli v četrtek, danes zjutraj je na območju Hrušice stekla iskalna akcija. 

    Pogrešani Armando Grižon je visok 175 cm, ima sive oziroma bele lase, približno 105 kg, pri hoji uporablja bergle. V kaj je bil obut in oblečen, ni znano. 

    Policija prosi vse, ki bi o pogrešanem kaj vedeli ali so ga opazili v zadnjih treh dneh, nemudoma pokličejo interventno številko 113 ali anonimni telefon policije na 080-1200.