Mesec: maj 2015

  • novice radio94 r94

    PRIDITE IN PELJITE OTROKE NA MORJE!

    Pred šolskim centrom v Postojni bo v soboto dobrodelni dogodek Peljimo jih na morje z glasbo, s športom, z delavnicami in igro. Izkupiček bo šel v roke Športni zvezi Postojna, ki bo lahko obogatila svoj počitniški program in otroke še večkrat peljala na morje. Program se ob 14. uri začne s športom, zaključil se bo s koncertom, organizatorji pa bodo na dražbi ponudili tudi dres Gorana Dragića. Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    MOŽNOSTI IN PRILOŽNOSTI ZA PRISELJENCE

    V sklopu Tedna vseživljenskega učenja in organizaciji Ljudske univerze v Postojni potekala okrogla miza na temo Vseživljensko učenje-možnosti in priložnosti za priseljence. Priseljencem pri integraciji v družbo še posebej pomaga učenje jezika. Pred mikrofon smo povabili Tanjo Vilič Klenovšek, vodjo projekta Informiranje in svetovanje v izobraževanju odraslih na Andragoškem centru Slovenije, in varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nusdorfer. Spregovorili smo tudi s priseljencem Marjanom Antoličem, ki danes kot dobitnik priznanja ACS za promocijo učenja in znanja odraslih s svojo zgodbo dokazuje, da je vse mogoče. Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    LOGATEC GOSTI FIRE COMBAT

    Gasilska disciplina Fire Combat je tekmovanje, v katerem se popolnoma opremljene gasilske dvojice bojujejo v premagovanju različnih ovir, v čim boljšem času morajo zbrati čim manj kazenskih točk. Gasilska zveza Slovenije je letos določila sedem pokalnih tekem, ki se točkujejo. Naslednja bo to nedeljo v Logatcu. Ob 9. uri se bo začela v Centru za zaščito in reševanje. Več v prispevku.

  • novice radio94 r94

    POSTOJNA DOBILA REGIJSKO OLIMPIJSKO PISARNO

    Občina Postojna in Športna zveza Postojna sta podpisali pogodbo z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez o delovanju Regijske pisarne OKS-ZŠZ v Postojni. Postojnski župan Igor Marentič je zadovoljen, ker bo regijska pisarna prav v Postojni in dodal, da so v občini letos športu namenili več sredstev kot pretekla leta in bodo tudi v prihodnje podpirali projekte, povezane s športom. Marjan Nagode, predsednik Športne zveze Postojna, pa je spregovoril o pomenu olimpijske pisarne za regijo. Pisarna bo sicer pomagala občinskim športnim zvezam v regiji, športnim društvom v občinah, spodbujala bo medobčinsko povezovanje in čezmejno sodelovanje in se vključevala v enoten športni koledar. Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    JAVOR: 30 DNI OD ZADNJEGA IZPLAČILA

    Delavci Javorovih odvisnih družb Vezane plošče in Lamelirani program so zadnje izplačilo prejeli pred natanko 30-imi dnevi. Še vedno ostajajo brez dela februarske in celotne marčevske plače. Zmanjkuje jim potrpljenja, saj se že večkrat napovedana rešitev z novim kupcem ne premakne z mrtve točke. Čeprav so doma že cele štiri tedne, so nekateri v teh dneh prejeli plačilne liste za oba meseca. Te so posledica napačnega tolmačenja likvidacijskega upravitelja Milana Šilca, je pojasnil Bojan Kramar. -Prišlo je do nepotrebne panike-, pravi območni sindikalist. -Laminatom, ki so v postopku likvidacije, se bo namreč 4. junija iztekel rok za poplačilo terjatev, zato je Šilc razumel, da mora delavcem do tega datuma izročiti vse dokumente.- V resnici pa ima še dva meseca časa, še pojasnjuje Kramar in dodaja, da ni bojazni, da bi se zneski s plačilnih list zaposlenim šteli v dohodnino. Sicer pa s prijavami terjatev v teh dneh hitijo tudi dobavitelji družbe Lamelirani program. V kakšni fazi so dogovori z vlagateljem, ki bi pomenil rešitev za obe družbi, Kramar ne ve. Prav to vprašanje je pred nekaj dnevi naslovil na Banko Koper. Od največje upnice je želel izvedeti še, ali in kdaj nameravajo zagnati proizvodnjo ter ali prepuščajo podjetje Vezane plošče postopku stečaja. Konkretnega odgovora banka ni dala. Kramarju so odgovorili le, da gre za poslovno tajno in da se resnično trudijo, da bi družba Javor Vezane plošče obstala, nadaljevala s proizvodnjo ter s tem zagotovila delavcem tekoče delo in normalne delovne razmere. Kdo je potencialni kupec, še vedno ni znano. Ta se ni odzval niti na pobudo za sestanek z delavci. -Če bi se nam predstavil in povedal, kakšne namene ima, bi vsaj vedeli, da ne gre le za fantomskega kupca in še eno laž, s katero si odgovorni kupujejo čas,- nam je povedala ena od zaposlenih, ki želi ostati anonimna.
    Medtem pa teče postopek za stečaj Vezanih plošč, ki ga je pred dvema tednoma vložila skupina delavcev te družbe. Izpolnjen je namreč še zadnji pogoj, plačilo sodne takse.