Mesec: september 2012

  • novice radio94 r94

    ŽE VEČ KOT TISOČ STARIH SLIK IN SKORAJ MILIJON OBISKOVALCEV

    www.stareslike.cerknica.org so skoraj tri leta stara spletna stran, na kateri obiskovalce vsak dan pričaka druga fotografija s prispevkom  z območja občin Cerknica, Loška dolina in Bloke. Urednik spletne strani Miloš Toni  pravi, da je sprva delal sam, zdaj pa je aktivnih piscev prispevkov že od 10 do 15.  Vse delo, ki ga opravijo, opravijo z veseljem in prostovoljno. Materialno jim sicer nihče ne pomaga, a šteje velika spodbuda bralcev, ki cenijo tovrstno ohranjanje ustnega izročila. Poslušaj.

  • FRANCI HORVAT VABI NA DOBRODELNO KOLESARJENJE

    Na pobudo Francija Horvata, ultra kolesarja iz Postojne, bo v organizaciji ekipe Franci Horvat Team in Kulturno športnega društva Mušketirji, to soboto  med 10. 16. uro  peto  dobrodelno krožno kolesarjenje v okolici  Postojne. Vsi prispevki oziroma štartnina bodo namenjeni članu Društva paraplegikov Istre in Krasa za reševanje socialne stiske. Poslušaj prispevek.

  • novice radio94 r94

    V PIVKI POTRDILI REBALANS PRORAČUNA

    Občinski svet Občine Pivka je na  14.  redni seji  sprejel rebalans proračuna za leto 2012. Glede na veljavni proračun v prvem polletju letošnjega leta je bistvena sprememba novega proračuna v tem, da se bodo zaradi zmanjšanja prejemkov posledično zmanjšali tudi izdatki in bodo tako prihodki kot odhodki občinske blagajne nižji. Večji projekti, ki jih je občina načrtovala, pa niso ogroženi. Poslušaj.

  • STARA VAS BREZ DOVOLJENJA

    Vprašanje, kam bodo v prihodnje odvažali smeti z občine Postojna,  zaenkrat ostaja odprto. Odgovor bo  treba poiskati prav kmalu, saj odlagališče Stara vas že nekaj časa deluje brez dovoljenja, v prihodnjem letu pa naj bi bilo v že celoti sanirano. Odločitev o tem, ali bodo postojnske smeti vozili v Novo Gorico ali Ljubljano, pa še ni. Prisluhni.