Mesec: januar 2019

  • TRAFIKO OROPALA MLADOLETNIKA

    Kot smo že poročali, sta v petek, 25. januarja, nekaj po 15. uri, dva mlajša, oborožena moška oropala trafiko na železniški postaji v Postojni.  Prodajalki sta zagrozila s pištolo, iz blagajne pobrala denar in pobegnila.

    Policija je začela nemudoma zbirati obvestila,  o kaznivem dejanju bile obveščene tudi vse ostale policijske enote v Sloveniji. Še isti dan, nekaj minut pred 20. uro, sta bila na podlagi osebnega opisa v Ljubljani prijeta mladoletnika iz Krškega in Cerknice.  Ugotovili so, da sta pobegnila iz vzgojnega zavoda, kamor so ju po končanih postopkih tudi odpeljali. 

    Zoper mladoletnika bo po končani policijski preiskavi  podana kazenska ovadba za rop, za katerega je predvidena zaporna kazen od enega do desetih let.

     

     

  • POLICIJSKA POSTAJA LOGATEC SE SELI

    Policijska postaja Logatec  je danes zaprta zaradi selitve. Policijska uprava Ljubljana svetuje občanom, naj v primeru interventnega dogodka pokličejo na številko Policije 113. Za nenujne zadeve pa se lahko osebno oglasijo na Policijski postaji Vrhnika, na naslovu Krpanova ulica 3 na Vrhniki, ki ima uradne ure med 7. in 17. uro. Jutri pa bo Policijska postaja Logatec začela z rednim delom na novi lokaciji, na Tržaški cesti 15 v Logatcu (nekdanji objekt Občine Logatec), spročajo s PU Ljubljana. 

     

  • V VRTCU PROTI RADONU Z VSEMI MOŽNIMI UKREPI

    Uprava RS za varstvo pred sevanji redno nadzira koncentracije radona v vrtcih in šolah. Vsako leto preverijo okoli 20 objektov, v letu 2015 so tako merili radon tudi v vseh petih enotah vrtca Postojna. Kot nam je včeraj povedal inšpektor, dr. Tomaž Šutej, so bile vrednosti presežene v dveh enotah, kar nam je potrdila tudi v.d. ravnateljice Elizabeta Zgonc, ki Vrtec Postojna vodi od marca lani… Poslušaj.

    Avtor:Zasebno: Mateja Jordan
  • NA RAKEKU NAJVERJETNEJE VOLKOVI

    V drugi polovici januarja so prebivalci Dovc na Rakeku zjutraj sredi stanovanjske soseske zagledali krvavi sneg in razmesarjenega jelena. Nekateri so bili prepričani, da so bili na delu volkovi, drugi krajani pa niso mogli verjeti, da bi volkovi sploh prišli v naselje. 100-odstotni odgovor bo dala genetika. Če je bil genetski material dovolj kakovosten, ga bodo analizirali do aprila, je povedal vodja službe za lovsko načrtovanje na Zavodu za gozdove Slovenije Matija Stergar. Strokovnjaki z Zavoda za gozdove Slovenije pa so že precej prepričani, da je jelena po Dovcah preganjal in pokončal trop volkov, najverjetneje menišijski trop. 

    Foto: Polona Grintal 

    Avtor:Maruša Mele Pavlin