Mesec: oktober 2017

  • PREMRL IN OŠLAJ DRŽAVNA PRVAKA

    Grega Premrl in Vili Ošlaj sta v Idriji osvojila naslov državnega prvaka v diviziji 2! “Ni bilo taktiziranja, pač pa sem se predvsem psihološko boril sam s sabo. To je bil s tega vidika zame najtežji reli doslej. Vedel sem, da ne smem napraviti napake in le priti varno do cilja. S tem bi bilo prvenstvo osvojeno. Po uspešnem prihodu v cilj se mi je kamen odvalil od srca. Trud celotne ekipe je s tem poplačan,” je Grega Premrl nasmejan razlagal na ciljni rampi.

    Idrija je ponovno gostila finalni reli državnega prvenstva. Grega Premrl in Vili Ošlaj sta si večino prednosti, ki sta jo nanj prinesla, zagotovila z zmago na reliju Croatia konec septembra. Tokrat je bila njuna naloga predvsem varno priti v cilj in zadržati svoji odlični poziciji. Poleg vodstva v diviziji 2, kjer nastopajo najmočnejši dirkalniki s pogonom na en kolesni par, sta namreč držala tudi tretje mesto v generalni razvrstitvi.

    Napeta igra živcev se je naposled odvila v korist posadke v Citroënu DS3 R3T, ki je reli zaključila na 2. mestu v diviziji 2 in 4. mestu skupno, kar je bilo več kot dovolj za ubranitev obeh tako želenih uvrstitev v točkovanju slovenskega državnega prvenstva. Grega Premrl je tako osvojil svoj prvi naslov državnega prvaka v diviziji 2 državnega prvenstva in se drugič zavihtel na zmagovalni oder končnega seštevka v generalni razvrstitvi!

    Zaključek letošnje sezone za ekipo Unikatoy Racing še ni popolnoma dorečen, saj se utegne pomeriti še na kakšnem reliju v tujini. Medtem že snujejo tudi načrte za prihodnjo sezono, ko utegneta Grega Premrl in Vili Ošlaj nastopati z novim dirkalnikom …

     

    PR – Unikatoy Racing

     

  • VLOMILCI IZKORIŠČAJO ZAVETJE TEME

    Policisti so v petek obravnavali  tri vlome v stanovanjske hiše na območju Postojne.

    Značilnost vseh treh vlomov je,  da so se zgodili med 16. in 20. uro. Storilci so se v dveh primerih z izvijačem lotili oken, v tretjem primeru pa balkonskih vrat. Ukradli so gotovino.

    Policisti ugotavljajo, da storilci  izkoriščajo krajšo dnevno svetlobo in izbirajo stanovanjske hiše, v katerih ni prižganih luči, okna pa so odprta na nagib. Možnost za vlom zmanjšajo samozaščitni ukrepi, med katere sodijo: zaprta okna,  dodatna varovala na balkonskih vratih, prižgane luči in radijski sprejemnik. Če opazimo osebe ali vozila, ki z zadrževanjem vzbujajo  sum, da so  morebitni storilci kaznivih dejanj, je potrebno poklicati Policijo na številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

    Fotografija je simbolična. 

  • BATAGELJ V NADZORNEM SVETU CERTE HOLDING

      Na današnji skupščini Certe Holding so delničarji odpoklicali člane nadzornega sveta in na njihovo mesto imenovali prvega moža Postojnske jame Marjana Batagelja, odvetnika Žarka Tataloviča in vodjo finančne službe v Postojnski jami Marka Simšiča.

    “Cerkljani veliko pričakujejo od mene. Tudi to, da bi prevzel vodenje nadzornega sveta, ker šele potem lahko razrešujem ljudi, s katerimi okolje ni bilo zadovoljno. Nadzorni svet se bo v najkrajšem času sestal in imenoval predsednika in potem bomo začeli končno delati,” je po skupščini pojasnil Batagelj ter dodal, da so za imenovanje nadzornikov prejeli 823.000 glasov, 223.000 pa jih je bilo proti.

    Letos se tako ni ponovila lanska skupščina, na kateri je prišlo celo do izgredov. So pa pred vrati skupščine za varnost skrbeli varnostniki. Zapletlo se je edino pri eni delničarki, ki je sprva pooblastila nekoga drugega, danes pa se je odločila, da bi skupščini raje prisostvovala sama. Varnostniki je niso spustili naprej, kar je član Ozaveščene Cerkljanske odvetnik Sebastijan Kerčmar obsodil in dejal, da bo tudi ta skupščina nična, saj da so s fizično silo preprečili vstop malim delničarjem.

    Nasprotna stran je sicer na današnji skupščini na vse izglasovane sklepe napovedala izpodbojne tožbe.

    Avtor:STA
  • VEČ PROSTORA ZA CSD ILIRSKA BISTRICA

     Na predlog ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je vlada v razvojnem programu za obdobje med letoma 2017 in 2020 predvidela nekaj investicij v domovih za starostnike in socialno varstvenih zavodih. Država bo za izboljšave namenila več kot sedem milijonov evrov, so zapisali na spletni strani ministrstva.

    Zaradi premajhne površine Centra za socialno delo Ilirska Bistrica in njegove nedostopnosti gibalno oviranim ter staršem z otroškimi vozički naj bi v letih 2017 in 2018 preuredili prostore v upravno kulturnem centru Dom na Vidmu. Za dela bodo po predvidevanjih porabili nekaj več kot 350.000 evrov.