Mesec: avgust 2017

  • RAZSTAVA V LUČI MILOSTI

    Os petka dalje bo v avli Upravnega centra Logatec na ogled razstava z naslovom V Luči milosti. Ikone in slike bodo predstavili Urška Puc z Zaplane ter Logatčana, zakonca, Tanja Pina in Matevž Škufca. Pogovarjali smo se s Tanjo Pino Škufca. Spregovorila je o razstavi in svojem ustvarjanju.

     

     

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
  • SLIKAR Z NEGATIVNO OCENO PRI LIKOVNI VZGOJI

    France Modic je slikar z Blok. S čopičem se je srečal že v otroških letih, svetoval mu je celo Lojze Perko. Odličen portretist, ki ga je pokrajina, v kateri živi, tudi izoblikovala. Njegovi začetki pa so se začeli z negativno oceno prav pri likovni vzgoji.

    France Modic s hčerko Evo

    Avtor:Zasebno: Aljaž Červek
  • NA SGLŠ POUK ŠELE V PONEDELJEK

    Večina srednjih šol odpira vrata v petek, 1. septembra, med izjemami pa je Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna (SGLŠ), kjer s poukom začenjajo šele v ponedeljek. Zakaj, nam je povedala ravnateljica Cvetka Kernel in dodala, da bo prvi šolski dan pri njih sproščen. SGLŠ je sicer ena redkih šol, kjer vpis iz leta v leto raste. Letos na šolo prihaja 130 novih dijakov, vseh skupaj bo okoli 500. Povečal se je tudi vpis v Dijaški dom. 

     

    Prvi šolski dan je vedno nekaj posebnega. Foto: arhiv SGLŠ 

    Avtor:Zasebno: Mateja Jordan
  • NA LOGAŠKE CESTE SE VRAČA OBČINSKI AVTOBUS

    Pred vrati je novo šolsko leto. V Logatcu bo, kot so na občini obljubili, znova začel voziti občinski avtobus, ki je poskusno vozil že maja in junija. Na cesto se vrača z nekaj novimi relacijami. Ne bo vozil le po Logatcu in iz Rovt, po novem bo potnike pobiral tudi v Jakovici, Lazah in Hotedršici. Vozil pa bo tudi ob sobotah.  Za občane so vožnje še naprej brezplačne, občina pa si prizadeva, da bi mesto za občane našla tudi na šolskih avtobusih.

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
  • ZANIMIVE ZGODBE ŽIVIH KNJIG

    Včeraj popoldne je v postojnskem mestnem parku zaživela Živa knjižnica, ki deluje kot običajne knjižnice, a ponuja drugačne, “žive knjige”. Te “Knjige so ljudje, ki skozi dialog z bralci in bralkami delijo svoje življenjske zgodbe ter izpodbijajo stereotipe, predsodke in stigme,” so zapisali organizatorji iz Mladinskega centra Postojna in Regijskega stičišča nevladnih organizacij primorsko-notranjske regije Boreo. V parku so se zbrali ljudje, ki se srečujejo s predsodki in stigmami in so o svoji izkušnji pripravljeni spregovoriti z drugimi. Na že tretjem tovrstnem dogodki v Postojni so bile na voljo “knjige” z različnimi zgodbami:  oseba, ki je prebolela raka, oseba, ki ima za sabo poskus samomora, lezbijka, muslimanski duhovnik, ozdravljeni alkoholik, mladoletna mama, hendikepirana oseba na vozičku, astrologinja, nekdanji nasilnež in drugi. Bralec, ki ga je pritegnila določena zgodba, si je nabora knjig izbral tisto, ki jo želi prebrati.  Največ polurno branje je potekalo v obliki pogovora, v katerem bralec postavlja vprašanja, knjiga pa pripoveduje o sebi.  

    Avtor:Zasebno: Mateja Jordan
    • 20170829_172902
    • 20170829_171823
    • 20170829_171814