Mesec: april 2008

  • POZOR PRAZNIKI – POZOR LOPOVI!

    Policisti so na območju mesta Postojna v preteklih dneh obravnavali večje število vlomov v osebna vozila, iz katerih so bili odvzeti avtoradii in drugi predmeti …

    ki so jih lastiki pustili na vidnih mestih v vozilih. Zato policisti Policijske postaje Postojna svetujejo občanom, da svojo lastnino primerno zavarujejo, vozila zaklepajo, predvsem pa da v vozilih ne puščajo vrednejših predmetov, ki utegnejo pritegniti pozornost tatov ali vlomilcev.  Vse, ki bi karkoli vedeli o vlomih ali  v svoji okolici opazili sumljive osebe, prosijo, da o tem obvestijo Policijsko postajo Postojna (telefonska številka 05 70-33-400) ali pokličejo na interventno številko 113 oziroma na anonimni telefon Policije 080 -1200.

  • POSTOJNA JE PRAZNOVALA

    Včeraj je v postojnskem kulturnem domu potekala prireditev ob občinskem prazniku, na kateri so med drugim podelili tri priznanja 23. april in tri plakete Občine Postojna ter predstavili novo zgoščenko Sprehod med notami in zaključili likovno – literarni natečaj za mlade. Slavnostni govornik je bil župan Jernej Verbič, ki je poudaril, da bo Postojna pred jubilejno, 100-to obletnico pridobitve mestnih pravic, pridobila še lepšo podobo in da je trenutno v teku veliko investicij, ki jo bodo olepšale in prometno razbremenile…

    NagradA 23. april je šla v roke Antonu Marjanu Geržini iz Postojne, ki je od nekdaj živi in dela s krajem in si prizadeva, da bi ta avtohtoni del mesta ohranili v čim bolj naravni obliki. Je med pobudniki ustanovitve Karitasa v Postojni, odlikujejo pa ga solidarnost, prostovoljstvo in nesebična pomoč. Geržina je član odbora socialne komisije Društva upokojencev Postojna, 38 let pa opravlja tudi delo sodnika porotnika. 

    undefined

    Poleg nagrad 23. april je župan Jernej Verbič podelil še tri plakete Občine Postojna, dobitniki pa so družba Peter Pan, Pangerc Peter s.p., Kegljaški klub Proteus Postojna in Čebelarsko društvo Postojna. 

    undefined

  • POSTAVILI TEMELJNO PLOŠČO ZA UREDITEV KOSOVELOVE

    V sredo, 23. aprila, so v sklopu praznovanja občinskega praznika Občine Postojna  slovesno odprli novo kegljišče v Športnem parku in postavili temeljno ploščo za ureditev Kosovelove ulice.

    Kot je za naš radio povedal predsednik Kegljaškega kluba Proteus  Albin Stegelj so ustrezne prostore dobili v 17. poskusu. Klub je pridobil  štiri-stezno kegljišče  in  vso ostalo spremljajočo potrebno opremo.

    undefined

    Skupna vrednost investicije novogradnje kegljišča znaša cca 1.400.000 EUR. Investicija je sofinancirana v višini 137.122,00 EUR s strani Ministrstva za šolstvo in šport in v višini 80.000,00 EUR s strani Fundacije za šport. Izvedena so bila tudi vsa dela na urejanju zunanjih funkcionalnih površin, ureditev parkirišč, hortikulturna ureditev.  Še nekaj foto utrinkov z otvoritve.

    undefined 

    Občina Postojna je v letu 2007 iz Evropskega sklada za regionalni razvoj pridobila sredstva za sofinanciranje izvedbe projekta Ureditev Reške ceste, Tržaške in Kosovelove ulice v Postojni.
    Čeprav so se dela že začela 7. aprila 2008, so včeraj položili  temeljno ploščo za ureditev Kosovelove ulice.

    undefined

    Dela bodo zajemala obnovo in dograditev vodovoda in ločenega kanalizacijskega omrežja, ureditev cest na celotni trasi cest od križišča Kosovelova – Vilharjeva preko križišča Tržaška – Kosovelova, križišča Reška – Tržaška in do križišča Titova – Reška.

    undefined

    Istočasno bo urejeno križišče Kosovelova – Vilharjeva z ureditvijo priključka do območja ťKrajnarjeve žageŤ, križišči Tržaška – Kosovelova (pri bodočem novem centru Mercator) in Reška – Tržaška bosta urejeni kot krožni križišči.  Predvidena ureditev ustrezno dolgoročno rešuje prometno problematiko ob upoštevanju predvidenih gradenj na tem območju. V sklopu izvedbe del bodo urejeni tudi pločniki in enostranska dvosmerna kolesarska steza z javno razsvetljavo ter hortikulturna zasaditev. Izvajanje del bo potekalo tako, da bo do konec junija urejena Kosovelova ulica s križiščem Kosovelova – Vilharjeva in krožiščem Tržaška – Kosovelova, v jesenskem času pa se bodo dela nadaljevala z urejanjem krožišča Reška – Tržaška in dela ceste od krožišča Tržaška – Kosovelova do križišča Titova – Reška.

    undefined

    Vrednost celotnega projekta  ki se v deležu 1.107.209,00 EUR,   financira iz sredstev EU,  je 2.635.189,06 EUR.