Mesec: junij 2014

  • novice radio94 r94

    NA JURŠČAH SO ZGRADILI POSLOVILNO VEŽICO

    V soboto so na Jurščah namenu predali novozgrajeno mrliško vežico. Gradili so jo od konca septembra lani,  prizadevanja za realizacijo tega projekta pa so še starejša. Prav tako v soboto so na  Jurščah  blagoslovili tudi obnovljeno cerkev.  Obnova je stekla uresničila na pobudo vaščanov, ob pomoči finančnih sredstev župnije in pridobljenih sredstev iz razpisa. Izvedeli smo, da imajo v t.i. Vasi na koncu ceste še veliko želja in načrtov. Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    CERKNICA ŽE POTEGNILA ČRTO POD PRVI DEL ČISTE LJUBLJANICE

    V Dolenji vasi so v petek namenu predali novo čistilno napravo za 12 tisoč populacijskih enot, ki bo čistila odpadne vode iz Cerknice in okoliških naselij. Uredili so jo na mestu prejšnje  naprave, ki je bila že dolgo premajhna in neustrezna.Čistilna naprava bo čistila odpadne vode iz naselij Cerknica, Dolenja vas, Dolenje Jezero, Selšček, Begunje, Zelše in Podskrajnik ter industrijske cone v Podskrajniku. Čistilno napravo je občina Cerknica zgradila s pomočjo evropskih sredstev iz kohezijskega sklada, ki jih je dobila v okviru prvega dela skupnega projekta več občin za odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju Ljubljanice. Več v prispevku Petre Trček.

  • novice radio94 r94

    IGOR GORNIK IN LIONSI SO OBDARILI HELENO

    Lions klub Proteus Postojna je v četrtek slabovidni učenki 4. razreda hruševske podružnice Osnovne šole  Miroslava Vilharja Heleni Žnidaršič predal elektronsko lupo Myreader.  Sredstva zanjo so že konec januarja na prireditvi Praznovanje z dobrim namenom zbirali v Kulturnem domu Cerknica. Dogodek je v okviru praznovanja svoje 60-letnice organiziral član kluba in podjetnik Igor Gornik. Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    MUZEJSKI PARK BREDA VABI

    Društvo ljubiteljev železnic Ilirska Bistrica je lani, ob 140-letnici južne proge Pivka-Reka, pripravilo odmevno prireditev in se odločilo, da vsako leto opozori na dediščino, ki jo čuva. To soboto od 10. do 14. ure vabi v Muzejski park Breda na dan odprtih vrat. Obiskovalci bodo spoznali elektrolomotivi Breda in Meh, vodni stolp, načrte in prostore društva … Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    V LOGATCU BODO SANIRALI ŠOLO IN VRTEC

    Občina Logatec bo do novembra sanirala Osnovno šolo 8 talcev in Vrtec Kurirček, ki sta pod isto streho. Vrednost  energetske sanacije   je skoraj 700.000 evrov, a občina bo primaknila le manjši del denarja. Uspela je na javnem razpisu ministrstva  za infrastrukturo in prostor za energetsko sanacijo osnovnih šol, vrtcev, zdravstvenih domov in knjižnic v lasti lokalnih skupnosti.  Dela bodo končali novembra, glavnino pa bodo postorili med počitnicami.  Več v prispevku.