Mesec: februar 2016

  • novice radio94 r94

    PONOSNI, DA LAHKO POMAGAMO

    Ponosni, da lahko pomagamo je projekt, katerega avtor je Stojan Bolič, ustvarja ga s pomočjo članov ekip prve pomoči Območnega združenja Rdečega križa Postojna-Pivka, ti pa so tudi člani PGD Zagorje. Projekt je, ob podpori občin in s pomočjo donatorjev, vzpostavil razvejano mrežo javno dostopnih defibrilatorjev. Ker defibrialtor brez znanja uporabe ne pomaga, za občane redno pripravljajo usposabljanja. Prisluhni pogovoru s sekretarko območnega združenja Petro Šajn.

  • novice radio94 r94

    SKAVTI SE VESELIJO NOVEGA DOMA

    V sklopu stare porodnišnice v Postojni je občina domačim skavtom in tabornikom prepustila hišo. Organizaciji sta zelo zadovoljni, čeprav morajo hišo obnoviti. Obnova zavarovane stavbe bo draga, saj poteka po  smernicah zavoda za varstvo kulturne dediščine. Oboji  računajo, da jo bodo v letu dni uredili do tolikšne mere, da bo uporaba prostorov mogoča. Pogovarjali smo se s stegovodjo Petro Premrl, ki pravi, da računajo tudi na svoje prijatelje. Veliko jih je, saj je skavtov v Postojni devetdeset. Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE V REGIJI DOBIVA NOV ZALET

    Društvo prijateljev mladine Postojna je vilo v zadnjih letih zelo neaktivno, zato so na Zvezi prijateljev mladine Slovenije dali pobudo za njegovo ponovno oživitev. Na sestanku v Mladinskem centru Postojna so se pred kratkim zbrali tisti, ki želijo delati v dobro otrok in mladine. Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    NA SVETOVNEM PRVENSTVU V OSLU DVA NOTRANJCA

    Na svetovnem prvenstvu v biatlonu bosta v Oslu na Norveškem od srede dalje slovenske barve branila tudi članica Smučarskega kluba Loška dolina Urška Poje in Rok Tršan iz Tekaško-smučarskega kluba Logatec. Najmlajša članica reprezentance Urška Poje je pred odhodom povedala: -Menim, da smo prejšnji teden na Pokljuki opravili res super trening in da gremo v Oslo vsi precej optimistični. Upam, da mi tam uspe ponoviti kakšen tak rezultat kot v Kanadi.- Njen reprezentančni kolega iz Logatca pa pravi: -Moj cilj je izboljšati letošnjo najboljšo uvrstitev in predvsem nabirati izkušnje. To je namreč moje prvo svetovno prvenstvo v članski kategoriji.- Vodja panoge biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije Janez Ožbolt napoveduje: -To sezono smo si zastavili visoke cilje, ki jih v tem delu sezon še nismo dosegli. Za svetovno prvenstvo je planirano tretje mesto posamično in jaz še vedno upam, da to lahko dosežemo, kljub temu, da naši rezultati do sedaj niso bili na tem nivoju. Fantje in punce so v zadnjem tednu oz. desetih dneh izredno dobro trenirali, izkoristil so dobre pogoje na Pokljuki.-

  • novice radio94 r94

    PREIZKUSITE ZVOČNO KOPEL!

    Postojnčanka Tamara Kaluža se v zadnjih letih posveča tudi zdravljenju z zvokom oziroma zvočnim kopelim. Povabili smo jo v studio, saj nas je zanimalo, zakaj gong in ostala glasbila, ki jih uporablja, ugodno vplivajo na naše zdravje in počutje in pri katerih težavah zdravljenje z zvokom še posebej dobro deluje. Brezplačno zvočno kopel bo v nedeljo ob 19. uri izvedla v Osnovni šoli Miroslava Vilharja Postojna. Prisluhni pogovoru, v katerem je slišati tudi gong in ostala glasbila …