Mesec: februar 2012

  • novice radio94 r94

    NOTRANJSKIM ŽUPANOM JE PRISLUHNIL NOVI MINISTER

    Poročali smo že, da  je generalni direktor Geodetske uprave Aleš Seliškar  spremenil sklep in pisarna ostaja v Cerknici. Njeni selitvi v Logatec so nasprotovali tudi vsi trije župani z območja Upravne enote Cerknica. Cerkniški župan Marko Rupar je povedal, da je njihovim argumentom prisluhnil minister Zvonko Černač. Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    NEGOTOVA USODA NARODNEGA DOMA LOGATEC

    Logaški narodni dom je potreben temeljite prenove, odločitev o tem, ali ga podreti in zgraditi na novo ali ga pustiti na stari lokaciji, pa se ob vsakih volitvah premakne v prihodnost. Blanka Markovič Kocen je zato pred mikrofon povabila župana Berta Menarda in direktorico Knjižnice Logatec Bibijano Mihevc. Rastoča se knjižnica se namreč stiska v delu Narodnega doma. Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    O MORSKIH KONJIČKIH ŠE PREDAVANJE

    Naravoslovna dediščina Tunjiškega gričevja v okolici Kamnika je Slovenijo uvrstila na geološke zemljevide sveta. Geologa in zbiralca Jure Žalohar in Tomaž Hitij sta tam namreč našla fosile najstarejših morskih konjičkov na Zemlji. 12 milijonov let in pol stari fosili do 12. maja gostujejo v Notranjskem muzeju Postojna. To sredo ob 19. uri pa bosta najditelja v muzeju spregovorila še o tem, od kod so ti morski konjički prišli, in kako so živeli. Prisluhni.