Mesec: februar 2015

  • novice radio94 r94

    BLOŠKI SVETNIKI POTRDILI PRORAČUN

    Bloški svetniki so včeraj potrjevali letošnji proračun, ki je sicer manjši, kot je bil v preteklih letih. Prihodkov bo za 1.8, odhodkov pa za 2.1 milijona. Razliko bodo pokrili s prenosom sredstev iz preteklega leta. Letos bo zato tudi investicij manj. Sicer pa na Blokah upajo na čim prejšnjo finančno evropsko perspektivo, saj so v prejšnjih letih veliko denarja pridobili na evropskih razpisih. Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    IZGRADNJA BISTRIŠKE OBVOZNICE JE V DRUGI FAZI

    Obvoznica v Ilirski Bistrici, ki je v drugi fazi izgradnje, počasi že dobiva svojo končno obliko. Nadaljujejo se dela od Lesonita proti železnemu mostu. Kot je bilo načrtovano, pa so pred kratkim porušili tudi dve hiši. Kot pravi Župan Občine Ilirska Bistrica, Emil Rojc, je zaključek izgradnje predviden konec meseca avgusta. Najverjetneje bo prišlo do podaljšanja tega roka, vendar župan zatrjuje, da bo obvoznica končana še letos. Prispevek Eve Logar.

  • novice radio94 r94

    NARAVOVARSTVENA AKCIJA DRUŠTVA DROBNOVRATNIK

    Društvo Drobnovratnik jutri pripravlja naravovarstveno akcijo odstranjevanja grmovne zarasti v Velikem Drskovškem jezeru. Akcija je del projekta “Spoznavanje Pivških presihajočih jezer s kolesi”. Namen akcije pa je odstraniti grmovje s približno 1 ha površine jezerskega dna, da bi izboljšali pogoje za uspevanje ogroženih vrst rastlin in živali na mokrotnem travniku. Več v prispevku.

  • novice radio94 r94

    ODPRTJE STALNE RAZSTAVE MUZEJA KRASA

    Notranjski muzej po dveh letih intenzivnega dela danes odpira vrata stalne razstave Muzej krasa, ki je posvečena predstavitvi zgodovine in sedanjosti tega svetovnega fenomena. Razstavni prostori se raztezajo na 700 kvadratnih metrih v dveh nadstropjih stavbe muzeja v Postojni na Kolodvorski cesti 3, ki je bila za potrebe pokrajinskega muzeja pred petimi leti obnovljena tudi s pomočjo evropskih sredstev. Za postavitev krasoslovne zbirke pa je postojnski Zavod znanje v okviru Jadranskega čezmejnega programa IPA dobil dobrih 700 tisoč evrov nepovratnih sredstev. Več v prispevku Blanke Markovič Kocen.

  • novice radio94 r94

    ŠAHOVSKO DRŽAVNO PRVENSTVO ZA OTROKE MED 8. IN 18. LETOM

    Na Bledu v tem tednu poteka Državno šahovsko prvenstvo za otroke od 8. do 18. leta, na katerem figure po črno belih poljih premika več kot 200 mladih šahistov. Tekmujejo v 12-ih kategorijah, med njimi pa je tudi 9 članov in članic ŠD Postojna. Letos na tekmovanju sicer niso tako uspešni kot lani, a vseeno še upajo na kakšno medaljo. Poslušaj