Mesec: september 2013

  • novice radio94 r94

    OKOLJSKA UREDITEV ŠE TREH BLOŠKIH VASI

    Občina Bloke je v preteklih letih veliko sredstev vložila v okoljsko infrastrukturo. Če bo vreme lepo, bo na Blokah  že oktobra stekel tretji projekt celovitega okoljskega urejanja občine. Na vrsto bodo prišle vasi: Metulje, Runarsko in Benete. Občina je  izkoristila bližino hrvaške meje. Metulje in Benete ležita znotraj 10-kilometrskega obmejnega pasu z Republiko Hrvaško in lokalna skupnost  je bila uspešna na razpisu gospodarskega ministrstva  za komunalno urejanje naselij znotraj tega pasu. Denar za Runarsko bo mora primakniti sama. Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    ODPRLI EKOMUZEJ PIVŠKIH PRESIHAJOČIH JEZER

    Ekomuzej Pivških presihajočih jezer, ki so ga v Slovenski vasi odprli v petek,  predstavlja pomembno dodatna turistično ponudbo ter točko, kjer obiskovalec dobi najpomembnejše informacije o okolju, jezerih in rastlinskem ter živalskem svetu  območja. Doris Komen je pred mikrofon povabila Špelo Habič, ki je bila idejni in vsebinski vodja projakta ter oblikovalko Barbaro Kogoj. Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    NA BLOKAH PODELILI TRI ZLATA PRIZNANJA

    Na proslavi ob bloškem občinskem prazniku je župan Jože Doles v petek zvečer v Novi vasi na Blokah podelil najvišja občinska priznanja. Ta so letos pripadla Prostovoljnemu gasilskemu društvu Nova vas, Majdi Škrabec z Velikih Blok in pokojnemu Francu Modicu. Priznanja jim je izročil župan Jože Doles, ki  je v svojem nagovoru občanom je spregovoril o investicijah, za katere je občina letos zagotovila denar.T renutno končujejo  gradnjo športne dvorane, obnovili so nekaj kilometrov lokalnih cest, oktobra pa bodo začeli graditi kanalizacijo in čistilno napravo za Metulje, Runarsko in Benete. Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    PISCI SENIORJI V ILIRSKI BISTRICI

    Regijsko srečanje seniorskih piscev Primorske bosta  danes ob 18. uri v Knjižnici Makse Samsa v Ilirski Bistrici pripravila knjižnica in ilirskobistriška izpostava javnega sklada. Prebiranje del izbranih avtorjev bo z glasbo ob kitari popestril kantavtor Tone Škrlj. Selektorja bosta izbrala najboljše, ki se bodo predstavili na državnem srečanju novembra v Mali Nedelji, njihova dela pa bodo objavljena tudi v zborniku V zavetju besed. Več v prispevku.

  • novice radio94 r94

    PITNA VODA ZA GORIČICE

    Do konca tega meseca naj bi delavci zaključili z gradnjo vodovodnega omrežja v Goričice in primarnega vodovoda za Gornje Jezero v cerkniški občini. Prebivalci nekdanjega počitniškega naselja v Goričicah ob Cerkniškem jezeru bodo tako le dobili pitno vodo iz vodovodnih cevi.
    Delavci pa obenem kopljejo še jašek in polagajo cevi do naselja Gornje Jezero. Poslušaj prispevek Petre Trček.