Mesec: oktober 2013

  • novice radio94 r94

    ZVON ZAOKROŽUJE JUBILEJNO LETO

    Cerkveni mešani pevski zbor Zvon iz Ilirske Bistrice zaokrožuje jubilejno leto. Osrednji koncert ob 30-letnici bo an dan reformacije, prihodnji petek pa bodo obletnico zaključili še s predstavitvijo zbornika. Pevci in pevke bodo najprej zapeli ob 18. uri v cerkvi svetega Petra v Ilirski Bistrici, pol ure kasneje pa v  cerkvi pripravili slavnostni koncert. Pogovarjali smo se z  zborovodkinjo Damjano Kinkela. Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    LOGAŠKI SVETNIKI KRITIČNI DO PRORAČUNA

    Opozicija v Občinskem svetu Občine Logatec je predlog proračuna za leto 2014 v prvem branju na oktobrski seji označila kot nerealen, prenapihnjen, skratka, zgolj seznam želja. Župan je  zaradi predvidenih evropskih kohezijskih sredstev in sredstev iz državnega proračuna obravnavani predlog označil kot priložnost, ki bi jo izkoristili s potrditvijo občinskega proračunskega predloga, a med svetniki ni naletel na odobravanje. Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    PREDJAMSKI GRAD POSTOJNSKI JAMI

    Minister za kulturo dr. Uroš Grilc je sprejel sklep, s katerim je za najugodnejšega ponudnika za dolgoročni najem kulturnega spomenika državnega pomena Predjama – Grad Jama izbral podjetje Postojnska jama d.d.  Izbrani ponudnik Postojnska jama, d. d., dosedanji upravitelj kulturnega spomenika, je ponudil najemnino v višini 33 odstotkov od letnih prihodkov od najete nepremičnine oziroma najmanj 240.000 evrov letno. V zavezi je navedel sovlaganja v lokalno komunalno infrastrukturo v obsegu 45.000 evrov letno in sicer za sovlaganja v čistilno napravo, čiščenje in vzdrževanje javnih površin izven predmeta najema – od pokopališča do avtobusnega parkirišča, ter sofinanciranje skladno z vizijo umika prometa iz Predjame … Na podlagi izjave o sodelovanju je ponudnik izkazal 8 sodelovanj, in sicer z Občino Postojna, s Krajevno skupnostjo Bukovje, s Krajevno skupnostjo Postojna, z Notranjskim muzejem oziroma Zavodom Znanje Postojna, s Športno kulturno turističnim društvom Erazem Predjamski, z Društvom Kašča, s Turističnim društvom Pudgura in s Turističnim društvom Postojna. V razvojnem načrtu se zaradi potrebe po večji vključitvi vaščanov in širše skupnosti obvezujejo, da bodo omogočili sodelovanje domačinov v turistični ponudbi.