Mesec: december 2011

  • novice radio94 r94

    DENAR TUDI ZA VRTEC V ROVTAH

     Na zadnji seji v letu 2011 so logaški občinski svetniki sredi decembra sprejeli osnutek proračuna za prihodnje leto. Po dolgih letih naj bi se s pomočjo evropskih kohezijskih sredstev lotili gradnje nove čistilne naprave v Dolenjem Logatcu, s sredstvi iz evropskih strukturnih skladov pa naj bi financirali gradnjo kanalizacije in čistilne naprave v Rovtah. Rovte bodo dobile tudi nov vrtec. Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    PO DUNAJSKEM NOVOLETNEM KONCERTU ŠE LOGAŠKI

    Skoraj 70-članski Simfonični orkester Cantabile  združuje odlične mlade glasbenike iz Logatca in drugih krajev osrednje Slovenije in okolice. Simfoniki Orkestra Cantabile pa bodo ob vstopu v novo leto pripravili gala novoletni koncert. V ponedeljek ob 19. uri bodo v večnamenski dvorani Logatec  zazvenela dela  mojstra dunajskih valčkov in polk Johanna Straussa II. in skladateljev  F. Lehárja, A. Hačaturjana, G. Verdija in Avsenika. Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    V POSTOJNI IN PIVKI BODO VODO PREKUHAVALI TUDI ČEZ PRAZNIKE

    Uporabniki vodovodnega sistema Postojna-Pivka že skoraj deset dni prekuhavajo vodo. Takšno je navodilo podjetja Kovod, ki ga pozdravljajo tudi na Zavodu za zdravstveno varstvo Koper, je povedal direktor zavoda Milan Krek. Kovod je občane obvestil še, da bo ukrep veljal do preklica, tudi čez novoletne praznike.  Milan Krek je povedal, da prekuhavanje vode še posebej priporočajo starejšim, otrokom in bolnikom, predvsem ljudem z oslabljeno odpornostjo in tistim, ki jemljejo zdravila za zmanjševanje želodčne kisline. Poslušaj.