Mesec: maj 2023

  • MEHURČKI SO V LOGAŠKEM UPRAVNEM CENTRU

    V preddverju Upravnega centra Logatec si še do 13. junija lahko ogledate dela študijske skupine Keramika in mozaik logaške Univerze za tretje življenjsko obdobje. Razstavljalci so jo poimenovali “Mehurčki”. Mentorica Vesna Stražišar skupino vodi že enajst let.
    Člani skupine so se preizkusili v tako imenovani tehniki podglazurnega barvanja. Razstavo so postavili v sodelovanju z logaško območno izpostavo Javnega sklada za kulturne dejavnosti in je del Tednov ljubiteljske kulture.

    Avtor:Jaka Zalar
  • DOBRODELNI POHOD NA SV. LOVRENC BO POSTAL TRADICIONALEN

    Najbolj priljubljena, pa tudi najbolj strma pot na 1019 m visoki Lovrenc vodi iz vasi Studeno. Z izzivom  premagati  jo desetkrat, povabiti na vzpon čim več ljudi in na športno-družabnem dogodku še zbirati denar za otroke, je trener fitnesa iz Postojne Aleš Finžgar zadel žebljico na glavico. V nedeljo so zbrali kar 1680 evrov.

    Povezal se je z Območnim združenjem Rdečega križa Postojna-Pivka in napoveduje, da bo dobrodelna akcija postala tradicionalna. Poslušaj. 

     

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
  • SOPOTNIKI IŠČEJO PROSTOVOLJCE

    S podporo občine je marca leta 2018 je Zavod Sopotniki začel s prevozi tudi v Občini Postojna. Brezplačni prevozi starejših občanov so po vaseh zelo dobrodošli, saj še zlasti v času šolskih počitnic javnega prevoza iz vasi v mesto ni. Večina uporabnikov tudi živi sama ali so njihovi svojci zaposleni in jim s prevozom ne morejo ustreči.

    Koordinatorka Sopotnikov v Občini Postojna Ljubica Gutnik razlaga, da starejše občane vozijo po vseh opravkih, največ do zdravnika. V občini Postojna je prostovoljcev trenutno 11, uporabnikov pa več kot sto. Prostovoljci so torej zelo zaželeni. Ljubica Gutnik opaža, da ima marsikdo zadržke, ker misli, da bo stalno vprežen v prevoze. A sploh ni tako, prostovoljci pa so na vožnjah tudi zavarovani. Prisluhni. 

     

    Foto: Občina Postojna 

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
  • NTK LOGATEC VABI NA PRVI KLUBSKI TURNIR

    Namiznoteniški klub (NTK) Logatec to soboto prireja 1. klubski turnir v namiznem tenisu. V športno dvorano vabi od 9. ure dalje. 

     Udeležili se ga bodo člani NTK Logatec, na turnir pa so vabljeni tudi starši, rekreativci in ljubitelji tega športa. NTK tako želi, da se ljubitelji tega športa, člani kluba in njihove družine še bolj spoznajo in povežejo. Udeležba na turnirju je brezplačna. Poslušaj. 

     

    Avtor:Anja Curk Repič
  • 35 LET NOTRANJSKIH ROGISTOV

    V nedeljo so Notranjski rogisti v Cerkvi sv. Volbenka v Zelšah obeležili 35 let delovanja. Vodi jih Milivoj Matković, priredili pa so koncert, na katerega so kot goste povabili tudi Pevski zbor Martin Krpan Bloke in Lovske rogiste Bohinj. Donele so lovske koračnice, priredbe narodnih in tujih avstrijskih in nemških skladb ter znane lovske melodije.

    Med rogisti je več članov zelene bratovščine. Dogodka so se udeležili tudi drugi vplivni gostje iz lovskih vrst, med drugim podpredsednik Lovske zveze Slovenije, Aleš Klemenc. Več o odlično obiskanem koncertu sta nam povedala predsednik Kulturnega društva Notranjski rogisti, Robert Ule, in ustanovni član Franci Albreht. Poslušaj.

    Fotografije: Tine Šubic

    Avtor:Vesna Kovač
    • Notranjski rogisti
    • Robert, Vesna, Franci
    • Aleš Klemenc
    • Rajko Kovacic
    • LPZ Martin Krpan Bloke
    • Lovski rogisti Bohinj
    • koncert rogistov