Mesec: maj 2017

  • VEDELA JE, DA BO SLIKARKA

    Akademska slikarka Tanja Milharčič iz Dilc pri Postojni v Notranjskem muzeju Postojna razstavlja še do 11. junija. Za njo je nešteto razstav, pa tudi likovnih delavnic z otroki in odraslimi. Svoje znanje predaja v pivški Hiši kulture, pa tudi Narodni galeriji v Ljubljani. Po zaključeni  likovni akademiji je svoje znanje dopolnila s pedagoško andragoško izobrazbo. Vmes pa našla svoj lastni umetniški izraz. Poslušaj…

    Avtor:Zasebno: Mateja Jordan
  • ZA KRONO USPEŠNE SEZONE ŠE 12 UR KOŠARKE

    Za Košarkarskim klubom Cerknica je uspešna sezona. V soboto jo bodo kronali s tradicionalno prireditvijo 12 ur košarke. Na njej se bodo košarkarji in njihovi podporniki, ki jih v Cerknici vse več, spomnili tudi na največje uspehe v sezoni. Kot pravijo, se je vse ujelo: upravni odbor, strokovni štab, občina in starši. Še posebej so ponosni na fante do 13 let, saj so se uvrstili med najboljše štiri v državi. Tekmovanje je uspešno gostila Cerknica. Dekleta so letos prejela priznanje za največji napredek v sezoni. Velik uspeh je tudi, pravi član upravnega odbora kluba Boštjan Udovič, da je košarka v Cerknici spet priljubljena in tribune so vse bolj polne. Klubu ob koncu sezone ostajata še sobotnih 12 ur košarke in košarkarski kamp, na katerem bodo letos prvič skupaj fantje in punce. Prireditev 12 ur košarke se bo začela ob 9. uri s turnirjem košarkarjev in košarkaric do devet let, zadnji moštvi, ki bosta zvečer stopili pod koša, pa bosta članski selekciji Cerknice in Kočevja. Kdo vse, bo stopil pod koše, v prispevku razkriva Boštjan Udovič. 

    Foto: arhiv KK Cerknica 

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
    • U13
    • U-15
    • U-9
    • Nagrada dekleta
  • PREVERILI BODO PRIPRAVLJENOST CZ

    V soboto bodo v Logatcu pripravili Dan zaščite in reševanja, na katerem bodo preverjali pripravljenost vseh enot civilne zaščite in sistema štabnega vodenja. Ob vse številnejših naravnih in drugih nesrečah se je izkazalo, kako pomembno je, da smo v lokalnih skupnostih na tovrstne dogodke dobro pripravljeni.  Vaja, ki jo v Logatcu pripravljajo že četrtič, ni prikaznega značaja, za javnost pa jo bodo odprli po 17. uri,  ko na ploščadi pred Narodnim domom pripravljajo prireditev Dan zaščite in reševanja s predstavitvijo vseh enot sistema zaščite in reševanja, nagradno igro in dobrodelnim golažem. 

    Foto: CZ Logatec 

    Avtor:Zasebno: Blanka Markovič Kocen