Mesec: maj 2007

  • novice radio94 r94

    BO OSTAL BREZ STREHE?

    Postojna, 30. maj 2007 – Kot kaže se zgodba okoli regionalnega Zavoda za turizem Postojna še lep čas ne bo umirila.  V torek , 29. maja  2007,  smo prejeli dopis  v katerem nas je direktor Zavoda mag. Joško Štajer obvestil, da jim Občina Postojna jemlje prostore na Ljubljanski cesti 2.  Elektronski pošti je direktor zavoda priložil tudi dopis Občine Postojna, v katerem ga le-ta obvešča, da prostore potrebuje za kmalu ustanovljeni Medobčinski inšpektorat.

    Več v tonskem prispevku.

  • NOVA POT V PODZEMLJE

    Cerknica, 29. maj 2007 – Minuli teden se je na  Cerkniškem jezeru odprl nov požiralnik in to kar v sami strugi Cerkniščice tik pod Dolenjo vasjo. Poslušaj

    Jezero sicer pogosto dobiva nove požiralnike, a ta izstopa zaradi svoje velikosti. V  premeru meri od 4 do 5 metrov in prav tolikšna je njegova globina. Vanj se izteče od 200 do 300 litrov vode na sekundo in pred dežjem je vanj poniknila cela Cerkinščica; zdaj pa del potoka odteka proti Jamskemu zalivu, tako kot prej.

    undefined

    Pogovarjali smo se z Valentinom Scheinom, direktorjem Notranjskega regijskega parka, ki meni, da voda iz novega požiralnika odteka proti Bistri. Želi si, da bi strokovnjaki spremljali njeno odtekanje, ni pa še jasno ali bodo to res storili. Gre za drag in logistično zahteven zalogaj; spremljati bi namreč morali vse izvire na robu Ljubljanskega barja, v Rakovem Škocjanu in na Planinskem polju. Schein nam je še pojasnil, da se na tem delu Cerkniškega polja pogosto odpirajo novi požiralniki, a precej manjši od tega. Tako se je prav na tem mestu že pred 15 leti odprl manjši požiralnik, ki so ga kasneje zasuli. (foto: Notranjski regijski park)

  • novice radio94 r94

    DOLGO VROČE POLETJE ZAVODA ZA TURIZEM

    Slednji je nato povedal, da za njegov razrešitev niso dovolj le sklepi občinskih svetov, ta sklep mora sprejeti tudi svet zavoda za turizem. Županom očita, da ga sploh niso povabili k pogovorom o preoblikovanju zavoda v gospodarsko družbo, kot si želijo ustanoviteljice, in da tudi le-te niso pripravile ustreznega predloga za zavodovo preoblikovanje. Povedal je, da občine ustanoviteljice zavoda (z izjemo Postojne, ki je zavodu v prvi polovici lanskega leta  nakazala sredstva) od leta 2006 ne financirajo, kot to določa odlok, zato jih je svet zavoda sklenil tožiti.
    Kot kaže, se zgodba še ne bo zaključila. Mag. Joško Štajer nam je danes poslal dopis, v katerem nas med drugim obvešča tudi o tem, da jim Občina Postojna jemlje prostore na Ljubljanski cesti 2.  Elektronski pošti je direktor zavoda priložil tudi dopis Občine Postojna, v katerem ga le-ta obvešča, da prostore potrebuje za kmalu ustanovljeni Medobčinski inšpektorat  in zavod poziva, naj primopredajo prostorov opravita do 30. 6.