Mesec: julij 2016

  • RDEČI ALARM TUDI ZA NOTRANJSKO

    Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da bodo na območju Slovenije danes zvečer in v prvem delu noči na ponedeljek ob nevihtah možna krajevna neurja z nalivi, viharnim vetrom ali točo. Zvečer bo sprva delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Od zahoda se bodo pričele pojavljati krajevne nevihte. Ponoči bo spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21 stopinj Celzija. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, predvsem na jugozahodu bodo vmes še nevihte. Zvečer se bo od zahoda postopno jasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem do 29 stopinj Celzija. V torek bo vreme spet lepo in toplejše.

    Takšna je bila nevarnost pojavljanja toče ob 16.00.

  • PO SVETU – VID ŠPAREMBLEK

    Vid Šparemblek iz Cerknice je eden tistih mladih, ki rad potuje. Potovanja ima že v krvi, saj je sin Andreja Šparembleka, ki je v Cerknici odprl prvo turistično agencijo Tur Serivs in tudi za študij se je odločil za turizem v Portorožu. Z Vidom sem se pogovarjal o tem, kje je vse bil in kaj moramo mladi paziti, ko potujemo v tujino.

    Avtor:Zasebno: Aljaž Červek
  • LOGAŠKI LIKOVNIKI POD KAČJO SMREKO

    Društvo likovnikov Logatec v sodelovanju z domačijo Cenc danes pripravlja likovno druženje pod kačjo smreko, naravnim spomenikom državnega pomena, v Godoviču.  V okolici domačije bodo preživeli cel dan, ustvarjali bodo med 10. in 14.30; ob 17. uri ljubitelje umetnosti vabijo na ogled nastalih del; uro kasneje pa se bodo na jasi pri kačji smreki sproščali ob poslušanju gongov.  Tudi na to terapijo, pravijo, vabijo zunanje obiskovalce. Predsednik Društva likovnikov Logatec Janez Ovsec je prepričan, da jim navdiha ne bo manjkalo.

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
  • MLADOLETNI BEGUNCI V POSTOJNI ČEZ SLAB MESEC

    Vlada je v četrtek sprejela sklep, ki bo podlaga za namestitev mladoletnih beguncev brez spremstva v dijaška domova v Postojni in Novi Gorici. V Dijaškem domu Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna je prostora za 18 mladostnikov. Čeprav se pilotni projekt začenja v ponedeljek, mladih v Postojno še ne bo. Kot je za Radio 94 povedala ravnateljica Cvetka Kernel, je šola sklepe vlade dobila v petek in takoj  izvedla razpis za zaposlitev tistih, ki bodo delali z mladostniki.

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
  • DELAVEC PADEL V GLOBINO

    URSZR poroča, da je med delom danes dopoldan, ob 9.27, pod delavcem počila steklena streha. Padel je pet metrov globoko in se poškodoval. Poškodovanega so oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči iz Cerknice in ga prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. O dogodku so obvestili pristojne službe.