Mesec: november 2018

  • VOKALNA SKUPINA DIVA ODLIČNA NA SOZVOČENJIH

    Vokalna skupina Diva deluje v okviru Kulturnega društva Bloke. Pevke so se konec novembra udeležile regijskega tematskega koncerta Sozvočenja v Trbovljah in dobile nagrado za najboljše sestavljen program  “Na svetu si, da gledaš sonce”. Zapele so tri pesmi Toneta Pavčka. 

    Po uspelem nastopu smo se pogovarjali z zborovodkinjo Ireno Cundrič Iskra. “Za nami sta lepa izkušnja in lepo doživetje,” je povedala. 

     

    Foto: arhiv VS Diva 

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
    • DIVA TRBOVLJE
  • LAS JE OBJAVIL NOV POZIV

    Lokalna akcijska skupina  med Snežnikom in Nanosom je objavila četrti javni poziv za izbor operacij SLR LAS iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Poziv je odprt do 4. februarja 2019, okvirna višina razpoložljivih nepovratnih javnih finančnih sredstev znaša  skoraj 288 tisoč evrov. Podrobnosti bo lokalna akcijska skupina sporočila na ponedeljkovi delavnici.

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
  • PRAVLJIČNI DECEMBER V ILIRSKI BISTRICI

     V Ilirski Bistrici bo tudi letošnji december pester in zanimiv. Osrednje prizorišče vseh brezplačnih dogodkov bo ob drsališču v Parku Nade Žagar. Prireditve se  bodo vrstile v vseh decembrskih sobotah.  Že to soboto bosta zasvetila Pravljična deželica v Parku Nade Žagar in zvezdno nebo nad drsališčem.

    Avtor:Zasebno: Anja Hofman
  • VOZNIK POVZORČIL NESREČO IN POBEGNIL

    Ljubljanski prometni policisti obravnavajo prometno nesrečo, ki  se je včeraj, okoli 20.20 zgodila na primorski avtocesti pri Vrhniki v smeri Kopra  zaradi nenadnega zaviranja neznanega voznika osebnega vozila BMW, serije 3, bele ali sive barve.

    Po do sedaj zbranih obvestilih je voznik osebnega vozila peugeot vozil po desnem prometnem pasu od Vrhnike proti Logatcu. Po levem ga je prehitevala voznica osebnega vozila renault clio. Med prehitevanjem je za njo po levem prometnem pasu pripeljal neznani voznik osebnega vozila BMW, serije 3, bele ali sive barve, in ji prižgal dolge luči. Voznica je prehitela voznika peugeota, zapeljala pravilno na desni pas pred njega in vožnjo nadaljevala. Neznani voznik BMW pa je nato prehitel obe vozili, zapeljal na desni prometni pas pred voznico clia in nenadoma zavrl, zaradi česar je slednja naglo zavila v desno, na pas za počasna vozila, in pri tem trčila v neznano tovorno vozilo. Odbilo jo je v levo preko srednjega pasu na prehitevalni pas. Ravno v tistem trenutku je po prehitevalnem pasu pravilno pripeljal voznik osebnega vozila VW Golf in vozili sta trčili.

    Neznani voznik BMW-ja in neznano tovorno vozilo sta odpeljala naprej. Voznica  clia in voznik VW golfa sta se v nesreči poškodovala, so sporočili s PU Ljubljana.

    Policisti zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče prosijo voznika BMW-ja in vse, ki bi imeli koristne informacije o nesreči, naj jih sporočijo na interventno številko 113 ali Postajo prometne policije Ljubljana na številko 01/583 88 20.

  • KDO JE KRITI GOST? Primož Forte – Gušto

    Toliko smeha že na vsezgodaj pa še ne!! Primož Forte oz. Gušto nas je obiskal na pol poti romanja! :D
    Če se mu želite pridružiti tudi vi, preverite kdaj bo v vaši bližini…

    Gušto gre na romanje: https://www.gustorebula.com/

    https://www.facebook.com/150179498350338/videos/186812048933283/