Mesec: oktober 2012

  • novice radio94 r94

    KUHARJEVO PRIZNANJE MATJAŽU PAVLINU

    Med dobitniki priznanj Fundacije Avgusta Kuharja za izjemno strokovno delo na področju stroke varnosti in zdravja pri delu v društvih in sekcijah varnostnih inženirjev je letos tudi Cerkničan Matjaž Pavlin, ki je dopisnici Petri Trček razkril, da je  zagotavljanje varnosti pri delu zakonska dolžnost delodajalca, ki ima tudi širši pomen. Poslušaj.

  • OVADENIH KAR 33 OSUMLJENCEV, TUDI KRIMINALIST

    Koprskim kriminalistom  uspelo v kriminalistični preiskavi zbrati zadostno število materialnih in drugih dokazov za dokazovanje skupno 57 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ.  Skupno so ovadili kar 33 osumljencev iz Slovenije in s Hrvaške. Kriminalistična preiskava je plod večmesečnega mednarodnega sodelovanja s hrvaškimi policisti. Ugotovili so, da na relaciji Postojna – Reka poteka utečen tihotapski kanal transportov in preprodaje heroina in kokaina. Ugotovitve hrvaških policistov so nakazale, da na območju Postojne deluje 40-letni državljan Bosne in Hercegovine, s prebivališčem na območju Pivke, ki dnevno organizira tako transporte prepovedanih drog namenjenih tržišču Reke in širše okolice kot tudi neposredno prodajo prepovedanih drog širšemu krogu hrvaških odjemalcev.  V Kriminalni združbi je deloval tudi slovenski kriminalist. Poslušaj.

    undefined

    undefined

    undefined

    undefined

  • novice radio94 r94

    SREDI NOVEMBRA PRVO PREDAVANJE V BABNEM POLJU

    Športno društvo Planjava Babno Polje tudi to jesen in zimo pripravlja niz predavanj. Zanimivi gostje bodo enkrat mesečno spregovorili bodisi o svojem športnem oz. rekreacijskem udejstvovanju, drugi pa o skrbi, da narava, v kateri potekajo športne aktivnosti,  ostaja zdrava in neokrnjena. To sezono so predavanja za en mesec zamaknjena, začenjajo se torej novembra, zadnje pa bo na vrsti aprila. Prvo predavanje bo 16. novembra. Poslušaj.