Mesec: november 2007

  • MEDIMEDO NA PRESTRANKU

    Današnji dan je bil zdravniško obarvan za prvošolčke OŠ Prestranek ter za otroke iz skupin Medvedki in Čmrlji iz tamkajšnjega vrtca. Otroci so danes svoje najljubše igračke pripeljali v deželo Medimedo, kjer se nahajata bolnišnica in lekarna, namenjeni poškodovanim in bolnim plišastim igračam, ki jih zdravniki- študentje medicine pozdravijo. Projekt Medimedo se v organizaciji Društva študentov medicine Slovenije odvija na slovenskih tleh že osmo leto, januarja prihodnje leto pa bodo Medimedo zdravniki obiskali tudi otroke v Postojni.

    undefined

    undefined

  • POSVOJITE PUNČKO, REŠITE OTROKA!

    V projektu Punčka iz cunj, s katerim Unicef zbira sredstva za programe cepljenja otrok v nerazvitih državah sveta, že štiri leta sodeluje tudi skupina Modre siničke iz Pivke. Pridne ženske roke so doslej izdelale že preko 200 punčk, ki rešujejo življenja. Punčke se bodo ta petek predstavile tudi na veselem večeru v Krpanovem domu v Pivki, kjer lahko tudi vi  posvojite svojo. K prijaznemu vzdušju bosta prispevali tudi ambasadorka Unicefa Milena Zupančič in klovnesa Eva Škofič Maurer. Poslušaj prispevek.

    undefined

  • VEZI TKEJO TUDI Z “ZUNANJIMI”

    Društvo Vezi s sedežem v Šmarjah je društvo za pomoč ljudem s težavami v duševnem zdravju. V njegovem okviru v Postojni – v prostorih Dijaškega doma SGLŠ – delujeta stanovanjska skupina in dnevni center, ki sta v sredo, 28. novembra dopoldne odprla svoja vrata. Z dnevom odprtih vrat so strokovni delavci in varovanci želeli predstaviti življenje in delo v skupini ter prispevati k destigmatizaciji bolnikov s težavami v duševnem zdravju.  Skupina živi in deluje pod strokovnim vodstvom dipl. univ. soc. delavke Tanje Žorž. Prisluhnite.

    undefined

  • ŽURKA, KAKRŠNE PIVKA ŠE NI DOŽIVELA

    V soboto je pivška Skala pokala po šivih, saj jo je napolnila množica ljubiteljev dobre glasbe. Te pa je bilo v izobilju, saj so fantje iz Ane Pupedan 15 – letnico proslavljali v družbi izjemnih glasbenikov…

    Z njimi so peli in igrali Anika Horvat, Robert Vatovec Big band, Vlado Kreslin, Zoran Predin, Tinkara Kovač, Vlado Poredoš & Jure Tori iz Orlekov, Aleš Hadalin, Pero Lovšin,  Jani Kovačič, Ivo Volarič Feo, Dani Kavaš, Jure Počkaj & Forgotten Eden, Goga iz skupine Zmelkoow, Buda iz zasedbe Elvis Jackson, vokalna skupina Amadeus in Veseli Srakoperji. Komadi Ane Pupedan, premišljeno izbrani za vsakega pevca posebej, so tako v občutenih interpretacijah dobili čisto novo podobo…

    Nekaj foto utrinkov je dobrodelno prispeval Valter Leban.undefined

    Tako je izgledalo povabilo

    undefined

    Simon in Anika Horvat

    undefined

    Ana Pupedan in vsi gostje

    undefined

    Dani Kavaš

    undefined

    Zvesta domača publika

    undefined

    Duet Simon in Vlado Kreslin

    undefined

    Postojnski IL DIVO

    undefined

    Neumoren okoli in na odru Pero Lovšin

    undefined

    Simon in Tinkara Kovač

    undefined

    In čisto na koncu utrujeni in presrečni: Boštjan, Marko, Simon in Pero.

    Hvala vam za ŠAJN LEJP TIH VEČER