Mesec: september 2015

  • novice radio94 r94

    ČETREK BODO V POSTOJNI POSVETILI PROMETNI VARNOSTI

    Četrtek bo v občini Postojna posvečen prometni varnosti. Občinski svet za preventivo v cestnem prometu se bo še posebej posvetil pešcem in starejšim voznikom. Ob 18. uri bo ob prehodu za pešce na Ljubljanski cesti pri Titovem trgu potekala terenska akcija Pešec, že zjutraj ob 9ih pa na ljudski univerzi predavanje Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu. Več v prispevku.
  • novice radio94 r94

    RAZSTAVA MARKA VIDMARJA

    V Ilirski Bistrici bodo danes odprli fotografsko razstavo Marka Vidmarja. Razstavljene fotografije  so del Projekta 52, v katerem profesionalni fotografi vsak teden posnamejo fotografijo. Marko Vidmar je razstavo naslovil Lost World. Več v prispevku.

  • novice radio94 r94

    PLINOVOD NA USTAVNO PRESOJO?

    Občinski svet v Pivki nasprotuje umestitvi prenosnega plinovoda Kalce-Jelšane skozi Krajinski park Pivška presihajoča jezera.  Če bo državni prostorski načrt uresničen, bo skazil podobo parka, pravijo v Pivki, kjer nezaupljivi tudi do vplivov plinovoda na okolje, še zlasti na pitno vodo.  Snovalcem načrta in investitorju predlagajo, naj za problematični 10-kilometrski odsek izberejo drugi, že bolj degradirani koridor, iz Ljubljane pa dobivajo odgovore, da je državni načrt tudi z vidika vplivov na okolje najbolj primeren. Če Pivčani plinovoda ne umestijo v območje krajinskega parka, država napoveduje ustavno presojo. Prisluhni.
  • novice radio94 r94

    ČAKALNI SEZNAM ZA POSTOJNSKI VRTEC JE ZANEMARLJIV

    Vrtec Postojna novo šolsko leto začenja s polnimi oddelki v vseh petih enotah v občini. Kljub temu pa težav s prostorom nimajo. V Planini bodo, na željo staršev, v prenovljenih prostorih šole odprli nov oddelek.  Ravnateljica Tonja Ferjančič pa je napovedala, da bodo z oktobrom v vrtcu dosledno izvajali določilo o 9-urnem programu. Poslušaj.
  • novice radio94 r94

    SMREKOV GOZD V LOŠKI DOLINI IZGINJA

    Zaradi vročega poletja z daljšimi obdobji toplega in sušnega vremena so se v gozdovih  namnožili podlubniki. Najprej so napadli smreke v gozdovih, ki jih je lani prizadel žledolom, zdaj pa redčijo smrekove gozdove tudi na drugih območjih Slovenije. Napadu podlubnikov tudi smrekovi sestoji v Loški dolini niso ušli. Še posebej žalosten je pogled na pobočje okoli gradu Snežnik. Tam so se  v zasebne godove podlubniki razširili iz državnega gozda. Nekateri lastniki se odločajo o tem, ali naj državo tožijo, saj so morali gozdove posekati do golega. Poslušaj.