Mesec: april 2015

  • novice radio94 r94

    TEMATSKE NEDELJE NOTRANJSKEGA REGIJSKEGA PARKA

    Sedež Notranjskega regijskega parka, pod čigar okrilje sodi tudi TIC, je v starem delu Cerknice, največ obiskovalcev pa v parku naštejejo na Cerkniškem jezeru. Zato so dobili star lojtrnik in ga preuredili v nekakšen potujoči TIC, kjer bodo izletniki dobili informacije o naravnih in kulturnih znamenitostih parka in o turističnih kmetijah. Lojtrnik bo stal na parkirišču na koncu vasi Dolenje jezero. Med majem in oktobrom bo služil kot izhodišče za tematske nedelje ob Cerkniškem jezeru. Pestro bo že to nedeljo, ko bodo vabili na ogled Velike in Male Karlovice, Križne jame, predstavila pa se bo že prva turistična kmetija. Več v prispevku.

  • novice radio94 r94

    TUDI 32. KEGLJANJE ZA POKAL POSTOJNE JE USPELO

    Končan je 32. turnir za Pokal Postojne 2015, ki je potekal okrogle tri tedne in gostil preko 330 kegljačev iz Slovenije, s Hrvaške in dva reprezentanta Makedonije. Med dekleti so magično mejo 600 kegljev presegle 4 igralke, pri fantih pa jih je bilo 13. V ženski konkurenci so bile pričakovano v ospredju slovenske članske reprezentantke, kjer je zmagovalka Anja Kozmus podrla 647, Brankica Pavlović 637 in Eva Sajko 632 kegljev, na mestih 4. do 6, ki so še prinašala praktične nagrade, pa so se zvrstile tri domače igralke: Anja Ulaga (611), Maša Miklavec (590) in Jožica Može (589).

  • novice radio94 r94

    MERILO ZA OBRAČUN JE PROSTORNINA POSODE

    Cerkniški svetniki pa so konec marca potrdili odlok o ravnanju s komunalnimi odpadki, s katerim so določili drugačen način obračuna te storitve. Komunala Cerknica je namreč zbiranje, odvoz in odlaganje odpadkov do zdaj obračunala glede na število članov gospodinjstva, po novem pa bo merilo za obračun prostornina posode za odlaganje ostanka odpadkov, ki jo ima oziroma jo bo imelo posamezno gospodinjstvo. Poslušaj.