Mesec: marec 2012

  • novice radio94 r94

    PUTICKOVI NAGRAJENCI VABIJO V KRIŽNO JAMO

    Društvo za raziskovanje jam Ljubljana je sedmo leto zapored podelilo nagrado Viljema Puticka za najboljši jamarski raziskovalni dosežek leta. Med štirimi prijavami  je izstopal dosežek Društva ljubiteljev Križne jame, ki je raziskovalo jamo Obrh Čolniči. Društvo ljubiteljev Križne jame s številnimi predavanji in delavnicami predvsem domačine uči ne le o izjemnosti kraškega  podzemlja, pač pa tudi o varstvu kraškega površja. Na ta način popularizira jamarstvo in, kar je za občane še bolj pomembno, varstvo okolja. Med akcije, ki jih pripravlja Društvo ljubiteljev Križne jame, je tudi dan odprtih vrat Križne jame za domačine, torej prebivalce občin Cerknica, Loška dolina in Bloke. Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    BISTRIŠKI OBČINSKI SVET BREZ SVETNIKA

    Ilirskobistriški občinski svet že nekaj časa deluje z enim svetnikom manj. Januarja je namreč  odstopila občinska svetnica Jerica Strle. V svetniških klopeh bi jo moral nadomestiti naslednji iz vrst Zaresa Igor Štemberger, a je ne more.  V  Občini Ilirska Bistrica že od maja lani nimajo občinske volilne komisije, ki bi potrdila njegov mandat. Pogovarjali smo se z Igorjem Štembergerjem in za pojasnila prosili tudi župana Emila Rojca. Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    NAJMLAJŠI BISTRIŠKI PEVCI NA NAŠI POMLADI

    Na različnih revijah, ki jih pripravlja JSKD na pomlad tudi najmlajši kulturni ustvarjalci pokažejo svojo nadarjenost, ustvarjalnost in znanje. Ilirskobistriška skladova izpostava  bo danes priredila srečanje najmlajših pevskih zborov iz občine, v ponedeljek pa je priredila srečanje gledaliških skupin. Prisluhni.