Mesec: januar 2013

  • novice radio94 r94

    VILE BILE V ZBIRKO GLASOVI PRINAŠAJO NOVE TEME

    Folklorne in spominske pripovedi prebivalcev doline reke Reke, Brkinov, krajev okoli Jelšan in Podgrada, tudi s šestih vasi na hrvaški strani,  je v knjigi  Vile bile zbrala in zapisala arheologinja iz Kosez Sabina Pugelj. Urednico zbirke Glasovi dr. Marijo Stanonik je presenetila neposrednost pripovedovalcev: z zgodbami o spočenjanju in rojevanju se v tej zbirki še ni srečala. Zgodbe pa tudi razodevajo usmerjenost omenjenih krajev h Kvarnerskemu zalivu. Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    PRVI DEL OBVOZNICE BO RAZBREMENIL SAMO PIVKO

    Ob januarskem obisku vlade v regiji je minister za infrastrukturo in prostor Zvone Černač  s tremi župani podpisal protokole o gradnji obvoznic Cerknica, Postojna in Pivka. V Pivki tako zatrdno računajo, da se bo prva faza gradnje obvoznice začela leta 2015, razbremenila pa bo sam kraj. Več v prispevku.

  • novice radio94 r94

    KROŽIŠČE NA ZAČETKU CERKNICE ŽE PRIHODNJE LETO

    Na januarskem delovnem obisku vlade v Notranjsko-kraški regiji sta minister za infrastrukturo in prostor Zvone Černač in župan Občine Cerknica Marko Rupar podpisala protokola o gradnji dveh krožišč. Prvo bo na križišču Notranjske ceste, Tabora in Gerbičeve ulice  – pri gasilskem domu, drugo,    na začetku naselja pa pomeni začetek gradnje cerkniške obvoznice. Poslušaj.

  • RECIKLIRAJMO SE

    Oblikovalka, novinarka in publicistka Vlasta Cah Žerovnik bo danes zvečer v cerkniški knjižnici predstavila svojo 2. knjigo Reciklirajmo se in uživajmo, s katero vabi k lastni ustvarjalnosti in niza ideje za izvirne reciklaže, kar je v teh časih še toliko bolj dobrodošlo. Prisluhni pogovoru z avtorico.