Mesec: december 2018

  • IVANU MARINOVIĆU IZZIVOV NE ZMANJKA

    Gostili smo vsestranskega glasbenika Ivana Marinovića. Iskrivega Dalmatinca v regiji najbolj poznamo Notranjci. Na Glasbeni šoli Frana Gerbiča Cerknica poučuje klavir in vodi simfonični orkester, Notranjcem kot umetniški vodja Klape Galeb posveča tudi del svojega prostega časa. Na glasbenem festivalu pa poleti v domačih Pločah tke prijateljske niti med občinsstvom ter glasbeniki iz Slovenije in Hrvaške. Kot bomo slišali v krajšem pogovoru, njegove umetniške ambicije celo presegajo svet glasbe. Nov izziv je našel v svetu filma. Poslušaj.

     

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
  • V POSTOJNI SILVESTROVANJE BREZ OGNJEMETA

    Mnogi bodo leto 2019 dočakali na prostem. Silvestrovali bomo tudi v središču Postojne, kjer bo poskrbljeno za dobro zabavo, a tokrat po dolgih letih spet brez ognjemeta. Pobude so na občini dobivali že nekaj časa, pravi župan Igor Marentič. Želi si, da bi se za praznovanje brez pokanja odločilo čim več ljudi.

    Avtor:Zasebno: Mateja Jordan
  • POSTOJNA KOT PRIMER DOBRE PRAKSE

    Kot smo poročali, se je župan Občine Postojna Igor Marentič decembra udeležil globalnega zbora županov. Letos je potekal v Maroku, njegova osrednja tema pa so bile mobilnost, migracije in razvoj. Župan je med drugim Občino Postojno – otrokom prijazno Unicefovo mesto predstavil kot primer dobre prakse na področju vključevanja otrok v lokalno okolje in spregovoril o tem, kako je Postojna pred dvema letoma sprejela nekaj migrantov mladoletnikov brez spremstva staršev.  

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
  • SILVESTROVALI BODO V POSTOJNI IN ILIRSKI BISTRICI

     V naših občinah bosta silvestrovanji na prostem potekali v Postojni in Ilirski Bistrici. Na Bistriškem so dogodek poimenovali Silvestrovo na drsališču s presenečenjem, že nekaj časa pa ni več skrivnost, kdo bo ob prehodu starega v novo leto zabaval Postojnčane. To bo Vili Resnik s spremljevalno skupino. Ognjemeta pa letos ne bo.

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
  • JASLICE V PIRANSKIH CERKVAH

    Društvo prijatelji zakladov sv. Jurija je pripravilo že 19. razstavo Jaslice v piranskih cerkvah, ki združuje kulturno dediščino, sodobno umetnost in sporočilo božičnega časa. Še pred odprtjem smo poklepetali s piranskim župnikom Zorkom Bajcem in ugotovili, da projekt združuje sodobno umetnost, kulturno dediščino in izročilo božičnega časa. V Piranu razstavljajo: Kateryna Burlina, Simon Kastelic, Davorin Marc, Paride di Stefano, Martin Zelenko Poles,  Fulvia Zudič, Rok Zelenko in Leonida Bernetič Zelenko.

    Avtor:Maruša Mele Pavlin