Mesec: april 2016

  • novice radio94 r94

    IPIL ŽELI ŠIRITI PROGRAME

    Med zanimiva in posebna podjetja v Ilirski Bistrici sodi podjetje Ipil – Invalidsko podjetje Ilirska Bistrica, ki je glede na število zaposlenih eno večjih v občini. Direktor Jože Frank je povedal, da želi podjetje širiti svoje programe. Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    ZAVOD SNEŽNIK IMA VELIKO NAČRTOV

    Zavod Snežnik iz Loške doline pokriva tri velika področja: kulturo, turizem in medgeneracijsko sodelovanje. Zaposluje štiri ljudi, javna delavka deluje na programu družabništvo in spremljanje, brez pomoči številnih prostovoljcev pa ne bi šlo, priznava direktor zavoda Zdenko Truden.   Najmlajša veja Zavoda Snežnik je Medgeneracijski center Gaber. Občina ga je vzpostavila s pomočjo evropskih sredstev, ki so se iztekla, a Zdenko Truden obljublja, da bo center živel še naprej. Prizadevajo si, da bi medgeneracijski center v Loški dolini postal regijski, kar si s svojim delom, znanjem in strokovnostjo zasluži, je prepričan direktor. Več v prispevku.

  • UKRADENA PUŠKA KONČALA V LJUBLJANICI

    Policijska uprava Koper sporoča, da so policisti 26. 4. našli avtomatsko puško znamke Heckler & Koch s pripadajočima nabojnikoma in naboji, ki je bila ukradena pri vlomu v službeno vozilo pred Policijsko postajo Postojna. Predmete so na podlagi anonimnega sporočila našli v reki Ljubljanici, v Zalogu. Ker so ukradeno avtomatsko puškos pripadajočima nabojnikoma in strelivom našli, nevarnosti, da bi se ta puška znašla na črnem trgu in uporabila pri nezakonitih dejanjih, ki bi lahko imela hude posledice, ni več. Zato je direktor Policijske uprave Koper Danimir Rebec danes generalnemu direktorju Policije predlagal, da se policistu, ki je v službenem vozilu brez nadzora pustil navedeno orožje, izreče opozorilo pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi namesto izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Kriminalistična preiskava povezana s primerom pa še naprej intenzivno poteka.

  • novice radio94 r94

    KRALJEVSKA PREIZKUŠNJA NOTRANJSKEGA TEKAŠKEGA POKALA

    11. sezona Elgonova Notranjskega tekaškega pokala je postregla že z Maistrovim tekom in Tekom na Križno goro, prvi maj pa bo prinesel t. i. kraljevsko preizkušnjo v pokalu: tek na Slivnico s ciljem na 1114 metrov visoki čarovniški gori. Slabo vreme, je povedal Izak Hribar Meden, tekačev ni še nikoli ustavilo. Poslušaj.