Mesec: julij 2013

  • NAJ TERASA JE NA MLADIKI

    Najbolj prijetna terasa je tista, ki je hkrati tudi najvišja v regiji, če seveda odštejemo gorske postojanke. To je koča Mladika. Tako so v akciji Naj poletje odločili naši poslušalci, ki očitno niso najbolj kritični glede opreme, bolj jih zanimajo narava, cvetje, prijaznost in seveda prekrasen razgled na Postojno. Na Kočo Mladiko na Pečni rebri se je odpravil Edo, ki je klepetal z upraviteljem koče, Jernejem Žgurom. Poslušaj.

    undefinedundefined

  • ŽUPAN ODŽAGAL PODŽUPANJO

    Zaključek torkove izredne seje logaškega občinskega sveta je zasenčil teme, zaradi katerih je bila seja sredi poletja sklicana. Župan Berto Menard je namreč odžagal podžupanjo Ladislavo Furlan. Odločitev utemeljuje z njeno nepripravljenostjo do sodelovanja in neizpolnjevanje obvez. Vedno novi notranji konflikti, ki so jih sicer skušali reševati sproti, so, kot pravi župan, ki tonske izjave ni želel dati, preostalemu vodstvu občine vseskozi črpali preveč energije in časa. Neuradno pa so razlogi drugje…Poslušaj prispevek Blanke Markovič Kocen.

  • DOBER GLAS O KRIŽNI JAMI PRIVABLJA TUDI IZRAELCE

    Člani Društva ljubiteljev Križne jame so veseli tako poletja, ko jamo obišče največ turistov, kot tudi občasnega dežja, ki zagotavlja nemoten obisk vodnega dela jame. Predsednik Matej Kržič letošnjo sezono ocenjuje kot zelo dobro. Na dan naštejejo od 20 do 120 obiskovalcev, štirim aktivnim vodnikom pa občasno pomagajo še trije kolegi, ki tuje obiskovalce po jami vodijo v angleščini, italijanščini in francoščini. Dober glas o Križni jami se širi od ust do ust, prišel je celo do Izraela, od koder prihaja vedno več obiskovalcev. Ti so nasploh najbolj navdušeni nad neokrnjeno naravo, pogrešajo pa večjo fleksibilost turistično informacijskih točk in  gostilne z lokalno hrano. Več pa…

  • novice radio94 r94

    ENERGETSKA POT V NOTRANJSKO KRAŠKI REGIJI

    Nacionalna energetska pot je spletni portal, na katerem je zbranih 770 energetsko učinkovitih stavb iz cele Slovenije. Na njem najdete tudi članke in videoposnetke v slovenskem in angleškem jeziku o dobri in slabi energetski praksi. nacionalna energetska pot je razdeljena po regijah, podatka, koliko energetsko učinkovitih stavb je v notranjsko kraški regiji, pa ni. Poslušaj.

  • ZASEDENOST POSTOJNSKIH HOTELOV SLEDI GOSPODARSKIM TRENDOM

    Po dokaj uspešni prvi polovici leta zdaj,  na vrhuncu turistične sezone zasedenost v postojnskih hotelih ni takšna, kot bi si želeli, pravijo v skupini Epic Eco, kjer upravljajo z vsemi hotelskimi kapacitetami – hoteli Kras, Proteus in Šport. Tudi pri Epicu opažajo večje število gostov z Bližnjega vzhoda, ki pa ne potujejo individualno, vedno v skupini. Ti imajo včasih prav posebne zahteve. Prisluhni, kaj je povedal direktor Rok Mirkovič.