Mesec: marec 2014

  • novice radio94 r94

    DOMAČA SEMENA: BOLJ ZDRAVA, ODPORNA IN CENEJŠA

    V Ilirski Bistrici bodo  jutri  pripravili izmenjavo semen. Bistričani akcijo že poznajo, saj so v okviru vseslovenske akcije Štafeta semen semena, prilagojena našim razmeram, izmenjavali kar dvakrat. Letos so akcijo   razširili tudi na izmenjavo sadik. Semena in sadike bo moč izmenjati na placu v torek, v času sejma.  Domača semena, razlagajo organizatorji, so bolj prilagojena našim rastnim razmeram. Hibridna semena naslednje leto ne obrodijo več, zato so tudi dražja. Prisluhni.
     

  • novice radio94 r94

    V PIVKI UKRADENI OTROCI

    Ukradeni otroci veljajo za eno najhuje prizadetih skupin žrtev nasilja okupatorja med 2. svetovno vojno na Slovenskem. Okupator je v posebna taborišča v Nemčijo na prevzgojo odpeljal 654 otrok, pretežno s Štajerske in dela Gorenjske, od dojenčkov do 18-letnikov. Med tistimi, ki so se po vojni vrnili, pa mnogi niso več videli staršev, vrnili so se v požgane in izropane domove.  Režiserka Maja Weiss je o njih posnela dokumentarni film. Naslovila ga je Banditenkinder – slovenskemu narodu ukradeni otroci. Film bo, s predsednikom Društva izgnanih otrok prof. dr. Janezom Žmavcem,  danes ob 18. uri predstavila v Kinu Pivka. Poslušaj.

  • DUŠAN PETRIČ – DULE ZBRAL NAJVEČ GLASOV ZA DEJANJE MESECA MARCA

    Glasovanje v akciji Ona ali on 2014 – dejanje meseca marca je zaključeno. V finalno glasovanje, ki bo decembra, se je uvrstil Dušan Petrič – Dule, letošnji vodja pustnih prireditev v Cerknici. Hvala vsem, ki ste glasovali zanj ter za obe kandidatki, Katjo Koren Valenčič in Ivano Hreščak.

  • novice radio94 r94

    PO ZAGREBU BO CLUSTER ZAPEL ŠE V CERKNICI

    V Kulturnem domu Cerknica bo to soboto ob 19. uri  koncert Mešanega pevskega zbora Cluster, ki deluje v okviru Kulturnega društva Rak Rakek, in gostujočega ženskega zbora Mens sonora.  Mešani pevski zbor Cluster deluje že osmo leto in tudi repertoar, napoveduje predsednik Matej Kržič, bodo sestavili iz že krepko utrjenih, pa tudi novih pesmi. Predstavili bodo tudi novi skladbi, ki so ju ob začetku pomladi krstno izvedli v Zagrebu, tudi napitnico, ki jo je napisal njihov dirigent Blaž Rojko. Poslušaj.