Mesec: januar 2015

  • novice radio94 r94

    MAŽORETE ZBRANE V CERKNICI

    Mažoretna in twirling zveza Slovenije v soboto in nedeljo v športni dvorani v Cerknici prireja predtekmovanje za 15. odprto državno prvenstvo. Konkurenca bo močna, a domači tekmovalci upajo, da se bodo uvrstili dobro. Kot nam je povedala predsednica Mažoretne in twirling zveze Slovenije Nada Skuk, bo polfinale v Horjulu 7. in 8. marca, finale pa aprila v Mariboru. V Cerknici bodo svoje znanje kazali tekmovalci stari od osem pa do več kot dvajset let. Več v prispevku.

  • novice radio94 r94

    VRTEC POSTOJNA VABI K VPISU

    Občina Postojna že izbira izvajalca, ki bo saniral v enoto Škratek, ki deluje v stari porodnišnici. Tam je občina izmerila višje vrednosti radona od dovoljene mejne. V vrtcu pa se ne pripravljajo le na sanacijo, pač pa tudi na vpis za šolsko leto 2015/2016. Vpis v Vrtec Postojna bo potekal od 2. do 13. februarja. Starše bodo pričakovali ob delavnikih med 10. in 16. uro v Enoti Pastirček, na Cesti na Kremenco 4. V torek 3. februarja in v torek 10. februarja pa bo vpis trajal vse do 17. ure. Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    PO ENEM LETU IZ GOZDA ODPELJALI TRETJINO LESA

    Danes mineva natanko leto dni, odkar začelo žlediti. V naslednjih dneh je žled prizadel skoraj celotno Slovenijo, najbolj prav našo regijo. Žledolom je v Sloveniji poškodoval dobrih 9 mio m3 lesa, od tega dobro četrtino iglavcev. Na Območni enoti Zavoda za gozdove Slovenije iz Postojne so po februarskem žledolomu za posek določili 2,1 milijona kubičnih metrov lesa, polovico iglavcev in polovico listavcev. Vodja odseka za gozdno-gospodarsko načrtovanje na območni enoti Marko Udovič nam je povedal, da so do danes iz gozda odpeljali tretjino poškodovanega drevja. Iglavcev dobro polovico in listavcev dobro četrtino. Več v prispevku.

  • novice radio94 r94

    KOLEKTOR DEL PROIZVODNJE SELI V SRBIJO

    Kolektor ATP se je v okviru reorganizacije poslovanja odločil, da nedobičkonosne in nekonkurenčne programe preseli na drugo lokacijo, na svoji matični lokaciji v Postojni pa obdrži programe z višjo dodano vrednostjo. V Kolektorjevo v lanskem letu ustanovljeno podjetje Kolektor ATS v Srbiji bodo tako v drugi polovici marca preselili 7 od 47 strojev, so nam povedali v podjetju, kjer kot glavni motiv reorganizacije navajajo še boljše poslovanje. Poslušaj prispevek.