Mesec: avgust 2016

  • STE NA POTI NA TRIGLAV SREČALI GOSPODA S PSOM?

    Od petka, 26. avgusta, je še vedno pogrešan 54-letni Aleš Komac iz Kočevja. V dopoldanskih urah se je z manjšim psom odpravil od doma proti Triglavu. Nazadnje so ga s psom opazili v Domu Planika pod Triglavom. Policija prosi vse, ki ste bili v tem času na pobočju Triglava, predvsem na poti proti Rudnemu polju in bi karkoli vedeli o pogrešani osebi, da to takoj sporočite na najbližjo policijsko postajo ali Policijsko postajo Cerknica. Pokličete lahko tudi na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

     

    • Pes
  • AVTOMATSKA RAZSVETLJAVA IGRIŠČA V CERKNICI

    Občina Cerknica v zadnjih letih ureja športna igrišča v občinskem centru in po vaseh. V Cerknici se še posebej posveča športnemu parku pri osnovni šoli, kjer je uredila igrišče za odbojko in prenovila igrišče za nogomet ter košarko. Igrišči pri šoli sta dostopni ves čas in tudi zelo obiskani. Uporabnike zato zanima, zakaj nista osvetljeni, saj ju morajo ob mraku zapustiti. Župan Marko Rupar pojasnjuje, da so med počitnicami  luči na igriščih pri šoli prižigali na osnovi potreb oziroma zanimanja rekreativcev. Lani in prejšnja leta so uporabniki povedali, da potrebujejo razsvetljavo, letos pa se na občinsko upravo s takšno prošnjo ni obrnil nihče. Težave bo rešilo avtomatsko prižigališče na svetlobni senzor. Vgradili ga bodo prihodnje leto. »To pomeni, da se bodo luči prižgale v mraku in bodo prižgane predvidoma do desetih zvečer,« je še dodal Marko Rupar.

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
  • KLJUČ DO BOLJŠEGA ŽIVLJENJA JE V PRAVILNEM DIHANJU

    Voice up je studio za dihalno koordinacijo in optimalno uporabo glasu, ki je z delovanjem začel v Cerknici, zaradi velikega zanimanja pa je delovanje razširil še v Sežano. Studio v Cerknici se bo v soboto otrokom, pevcem, govorcem, ljudem, ki imajo težave z glasom in dihanjem, ter športnikom predstavil na dnevu odprtih vrat. Kot pravi ustanoviteljica studia Barbara Tanze, kakovost dihanja vpliva na kakovost življenja in osebne zmožnosti, način dihanja pa je ključ do boljšega življenja. Dan odprtih vrat Studia Voice up v Cerknici se bo ob 10. uri začel s predstavitvijo novih otroških pevskih uric, ki bodo na zabaven način potekale vsak teden. Predstavitev ob 11. uri bo namenjena športnikom. Ob 12.30 bo na vrsti predstavitev običajne ure dihalne koordinacije, predstavitev šole petja bo ob 14. uri, dve uri kasneje se bodo v Voice upu spet posvetili otrokom, uro kasneje športnikom in ob 18. uri  zavrteli film o delu Carla Stougha.

     

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
  • GREGA PREMRL – ZAGOTOVLJENA ZMAGA V POKALU MITROPA

    Vroč italijanski asfalt v okolici Čedada je gostil 52. izvedbo Rallyja Friuli Venezia Giulia, ki je med slovenskim občinstvom bolj znan pod imenom Alpi Orientali. Osnovni cilj Grege je bil čim boljši rezultat v pokalu Mitropa. V drugem delu sezone bo na sovoznik v avtomobilu Vili Ošlaj, s katerim sta v preteklosti že sodelovala. Reli je bil izredno zahteven tako zaradi zahtevnih HP kot tudi vročine. Izjemno število gledalcev in lepo vreme pa sta bila še dodatna spodbuda za dobre vožnje. Z z drugim mestom si je tudi teoretično zagotovil skupni zmagi v pokalu med dvokolesno gnanimi dirkalniki in med mladimi v pokalu Mitropa. Zelo blizu je tudi končnemu tretjemu mestu v generalni razvrstitvi. Čestitamo! Naslednji reli bo v Novi Gorici. Več na njegovi strani.

    Avtor:Edo Klemenc