Mesec: avgust 2007

  • LOJZE PETERLE ZA VESELJE DO ŽIVLJENJA

    Lojze Peterle,  prvi kandidat, ki je napovedal predsedniško kandidaturo, je v ponedeljkovem intervjuju spregovoril o problemih, ki jim namerava v primeru izvolitve posvetiti največ energije. Ena od glavnih točk njegovega programa je socialna pravičnost. Zagovarja enotnost političnega vrha v zunanji politiki in pozdravlja večjo angažiranost žensk v javnem življenju. Po njegovem mnenju lahko predsednik naredi veliko za kakovost odnosov in spoštovanje različnosti. Predvsem pa je treba v Slovencih spodbujati pozitiven pogled na svet in veselje do življenja. 

    undefinedundefined

  • novice radio94 r94

    CHRISTINE IMA 20 LET

    Cerknica, 22.avgust 2007 – V današnjem glasbenem svetu so izvajalci, ki uspejo z enim hitom ter nato o njih ne slišimo več, postal skoraj stalnica. Redki so tisti, ki lahko svojo ljubezen do glasbe gojijo 20 let v okviru ene zasedbe. Skupina Christine iz Cerknice je ena takih.

    Mladi fantje, ki so si pred mnogimi leti prvič nadeli ime Christine in prijeli za inštrumente, si gotovo niso predstavljali, da bodo prav letos lahko nazdravili po dveh desetletjih skupnega muziciranja. In ker zasedbo Christine njeni privrženci poznajo kot žur bend, so se fantje odločili, da za svoje fane pripravijo veliko praznovanje 25.avgusta ob 19. uri pred osnovno šolo v Cerknici. Tu bodo tudi predstavili svojo prvo zgoščenko, na kateri so zbrani vsi njihovi hiti: nepozabna Še butalska, ki je postala pustna himna, pa že skoraj ponarodela Daleč od doma. Zgoščenka, na kateri je 12 skladb, prinaša tudi nekaj novih pesmi, ki bodo gotovo postale uspešnice. Zadnjo avgustovsko soboto bodo poleg slavljencev v Cerknici nastopili tudi tisti, s katerimi je skupina sodelovala v preteklosti: skupine Ugib, Fantastikus, Frenk Nova z bandom, Duwai Orchestra, Niederdorf Band, prava poslatica pa bodo prav gotovo nastopi nekdanjih članov skupine Christine v novih zasedbah. Prireditev je brezplačna, Christine pa ob svojem rojstnem dnevu po stari navadi časti pijačo.