Mesec: december 2007

  • OGNJENI ZUBLJI UNIČILI DOM

    Božično-novoletni prazniki niso prinesli veselja družini Žigon iz  Gorenjega Logatca. Ogenj jim je uničil dom.

    V sredo, 26.12. zvečer je namreč zagorela stanovanjska hiša dvojček. Polovica objekta je v celoti zgorela, poleg tega pa tudi ostrešje druge polovice dvojčka. Požar je pogasilo okoli 70 gasilcev. Žrtev v nesreči ni bilo, je pa nastala velika gmotna škoda. Škofijska Karitas prosi javne zavode in ustanove, državna in zasebna podjetja, društva in tudi posamezne občane, da po svojih močeh pomagajo prizadeti družini in dodaja: Pomagajmo skupaj, ker ne vemo, kdaj bomo pomoči potrebni sami. ŠKOFIJSKA KARITAS LJUBLJANA, POLJANSKA 2,1000 LJUBLJANA

    Finančna sredstva lahko nakažete na račun:
    NOVA LJUBLJANSKA BANKA
    TR: 02140-0089842562
    SKLIC: 285533 ŽIGON – POŽAR

    Že v naprej – HVALA!

     

  • MEJE Z ITALIJO NI VEČ

    V četrtek, 20. decembra 2007 točno ob polnoči v spremstvu ognjemeta in pihalnih orkestrov , so se za vedno dvignile zapornice na na vseh mejnih prehodih z Evropsko unijo. Obiskali smo …

    mednarodni mejni prehod Lipica in Fernetiči, ki ju danes že ni več, saj se boste v bodoče vozili brez vseh kontrol. Prisluhnite prispevku narejenem na Lipici in poglejte si nekaj forografij.

    undefined

    Zadnja dva policista na Lipici

    undefined

    Skupaj z rednimi obiskovalci in prijatelji iz Italije

    undefined

    Na Fernetičih je bilo v množici težko najti policista

    undefined

    Ob toliko ljudeh na mejnem prehodu so bili neopazni

    undefined

    še nekaj zadnjih avtomobilov po še veljavnem mejnem prehodu

    undefined

    In še zadnja dva policista s Fernetičev

    undefined

    Sledil je še zadnji pozdrav zastavam

    undefined

    in upajmo, da zastav tukaj nikoli več ne bo!!!

  • POMAGAJTE V PRAZNIČNIH DNEH

    Na nas so se obrnili prijatelji gospoda, ki ga je v okolici Cajnarjev nad Cerknico pred meseci napadla in hudo poškodovala medvedka. Za pomoč prosijo tudi vas. 

    Dišalo je po pomladi. Sonce je talilo zadnje krpe snega. Bila je topla, sončna, marčevska nedelja. Udarec ob drevo, ki ga je povzročil napad medvedke je spremenil  življenje Petra Zalarja iz Hruškarjev pri Cerknici.

    V lanskih božičnih in novoletnih dneh so se njegovi  koraki pridruževali mojim, tvojim, vašim. Zdaj njegove noge več ne zmorejo korakov in njegove roke ne morejo pisati tistih božajočih besed, ki si jih podarjamo v prazničnih dneh. Izkustvo je najboljša izkušnja,  je pa boleča in grenka. In lahko se zgodi vsakomur izmed nas.

    Z namenom, da bi Petru olajšali vsakdan ter podprli njegovo vero in upanje v ozdravitev, ki  ob velikih osebnih naporih tudi veliko stane, smo ob sodelovanju Karitas Cerknica poiskali možnost zbiranja pomoči.

    Prostovoljni prispevki, ki se vštevajo v davčno olajšavo se zbirajo na računu:
    ŽUPNIJSKA KARITAS CERKNICA – TR pri NOVA LB CERKNICA
    02029-0092125561 –sklic: 00 11032007,  namen  : PETER ZALAR

             Prijatelji

  • NAVDIH SLAVICE SMRDELJ

    V sredo, 19. decembra je svojo prvo kuharsko knjigo na pot med bralce pospremila  Slavica Smrdelj, kuharska in slaščičarska mojstrica. Ideja za knjigo se je porodila na študijskih krožkih – kuharskih delavnicah, ki jih Slavica zadnjih devet let vodi v okviru Ljudske univerze Postojna. Naslov kuharice je Navdih, več v prispevku.

    undefined