Mesec: januar 2018

  • PRISEGA NA NARAVNE MATERIALE IZ OKOLJA

    Logatčan Dušan Šporar se z lesom ukvarja že vse življenje.  Z Loga pri Brezovici se je preselil na Ravnik nad Logatcem, kjer je v naravnem okolju stik z lesom še poglobil. Pred dvema letoma je bil njegov turistični spominek na natečaju Občine Logatec izbran za najlepšega, zaradi česar ima vsak njegov izdelek priložen certifikat in je tudi med občinskimi protokolarnimi darili, je v pogovoru z Blanko Markovič Kocen med drugim povedal Dušan Šporar.  

    Avtor:Zasebno: Blanka Markovič Kocen
  • ILIRSKI BISTRICI USPEL VELIKI MET

    Občina Ilirska Bistrica je ena izmed 14 občin, ki so bile uspešne na razpisu gospodarskega ministrstva za sofinanciranje operacij ekonomsko-poslovne infrastrukture v letih 2017 in 2018 in edina, ki je uspešno prijavila dva projekta. Denar milijona evrov bo dobila za komunalno opremljanje Industrijskih con Plama in Ilirska Bistrica.

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
  • URŠKA POJE SE VESELI DRAGOCENIH IZKUŠENJ

    Svojih prvih olimpijskih iger se veseli še ne 21-letna Urška Poje. Biatlonka z Lipsenja v Občini Cerknica bo nastopila tako v mešani štafeti kot v posamičnih tekmah. Članica Smučarskega kluba Loška dolina je v svetovnem pokalu debitirala rosno mlada, že v sezoni 2014/2015. V zrelo biatlonko napreduje korak za korakom. Letos je na tekmah zelo blizu prvih točk v svetovnem pokalu. Pjongčang, je prepričana, ji bo prinesel dragocene izkušnje za igre čez štiri leta. Mlada biatlonka je namreč 100-odstotno osredotočena na svojo športno pot.

    Foto: sloski 

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
  • PREDAVANJE O MOKRIŠČIH

    Drugi februar je svetovni dan mokrišč, ki se ga praznuje od leta 1971. Dan prej pa Krajinski park Pivška presihajoča jezera v sodelovanju s Kovodom Postojna vabi na predavanje Dragocena mokrišča. Predstavila jih bo biologinja Jana Laganis z Zavoda za varstvo narave RS. To bo sicer prvo v nizu več predavanj, ki jih letos pripravlja ekomuzej. 

    Foto: KPPPJ

    Avtor:Zasebno: Aljaž Červek