Mesec: februar 2014

  • NAJBOLJŠI V NAMIZNEM TENISU TOKRAT NA BLOKAH

    Ta konec tedna se bodo najboljši namiznoteniški igralci prvič zbrali v Novi vasi na Blokah, kjer bo potekalo 23. Državno prvenstvo  za članice, člane in dvojice. Petič zapovrstjo je Namiznoteniška zveza Slovenije  zveza organizacijo tega  tekmovanja zaupala Ping pong klubu Rakek, ki deluje že 24 let. Sicer pa v klubu organizirajo tudi druga tekmovanja na najvišjih nivojih. Pogovarjali smo se z Marjanom Širajem, članom Upravnega odbora kluba in trenerjem Darjanom Vizjakom. Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    DEŽ NA GLADINO VODE NE BO BISTVENO VPLIVAL

    Višina vode na Planinskem polju se vztrajno znižuje. Po napovedih agencije za okolje se bo zniževala tudi v prihodnjih dneh  – med 8 do 10 cm v 24 urah. V soboto naj bi padlo do 20 l dežja na kvadratni meter, kar pa na višino in odtekanje vode ne bo bistveno vplivalo. Predsednik Gasilske zveze Postojna Marko Simšič  je povedal, da je v tem trenutku težko napovedati,  kdaj se bo voda iz poplavljenih objektov začela umikati. Zaradi previdnosti pa bodo protipoplavni nasipi na svojih mestih ostali še kar nekaj časa.

    V Planini gasilci nadzirajo delovanje potopnih črpalk in stanje nasipov iz protipoplavnih vreč. Domačim gasilcem so v sredo in četrtek pomagali kolegi iz drugih društev v občini, iz Kraške gasilske zveze Sežana ter trije pripadniki Slovenske vojske.  Danes pa jim bodo na pomoč priskočili člani Obalne gasilske zveze Koper. V  Planini je stalno prisotna vsaj ena patrulja policije in uslužbenec medobčinskega inšpektorata. Ponoči so dežurali rakovški gasilci, ki svoje mesto predajajo kolegom iz Gasilske zveze Postojna.

  • novice radio94 r94

    O PRORAČUNU SPET NISO GLASOVALI

    Občinski svet Ilirske Bistrice je v četrtek po izredni seji nadaljeval še 21. redno sejo. Na dnevnem redu je bil ponovno osnutek Odloka o proračunu občine za leto 2014, vendar ga svetniki ponovno niso obravnavali, saj je večina protestno zapustila sejo. Županu so namreč očitali, da je na prvem delu seje pri točki o poročilih o investicijah za leto 2013 prekinil razpravo.

    V začetku so obravnavali le osnutek Pravilnika o sredstvih za delo svetniških skupin in samostojnih svetnikov, ki ga je občinska uprava dopolnila s predlogi posameznih svetnikov. Po novem naj bi namreč financiranje političnih strank urejal nov pravilnik, postavka pa bi bila umaknjena iz proračuna. Sklenili so le, da bodo o tem razpravljali drugič.   

  • novice radio94 r94

    PRELOŽILI NA REDNO SEJO

    Občinski svet Ilirske Bistrice se je včeraj sestal na izredni seji. Obravnavali so Pravila za izvolitev predstavnikov Občine Ilirske Bistrice v volilno telo za volitve člana Državnega sveta RS in določitev kandidata za člana Državnega sveta RS. Potekala je burna razprava, vendar pravil niso sprejeli. Podan je bil le predlog,  da se pravila sprejmejo na naslednji redni seji po dvofaznem postopku.
    V letu 2012 volitve elektorjev in kandidata za državni svet v Občini Ilirska Bistrica namreč niso bile izpeljane v skladu s pravili.