Mesec: avgust 2015

  • novice radio94 r94

    V PIVKI VSE VEČ TURISTOV

    Pivka sodi med kraje, skozi katere se poleti vijejo kolone avtomobilov na poti proti morju. Zaradi Ekomuzeja pivških presihajočih jezer in še posebej  Parka vojaške zgodovine, pa se na Pivškem ustavi vse več turistov.  Na občini ugotavljajo, da so tudi s parkiriščem za avtodome zadeli žebljico na glavico.   Občino Pivka spomladi in jeseni obiskujejo organizirane skupine iz Slovenije, med sezono pa prevladujejo tujci. Poslušaj prispevek.
  • novice radio94 r94

    ŠOLARJI IZ PLANINE NA ZAČASNI LOKACIJI

    Otroci podružnične šole v Planini jutri ne bodo sedli v svoje šolske klopi, saj občina šolo in vrtec, ki sta v Planini pod isto streho, obnavlja.Po rokovniku se bodo dela zaključila konec februarja.  Poslušaj.
  • novice radio94 r94

    ZA VARNO POT V ŠOLO IN DOMOV

    Boštjan Žnidaršič, pomočnik komandirja na Policijski postaji Postojna, nas je  opozoril na šolarje,  ki bodo jutri spet na cesti. Tisti mlajši so v prometu nepredivdljivi, prometne predpise si razlagajo po svoje in ne zmorejo pravilno oceniti hitrosti in oddaljenosti bližajočega se vozila. Žnidaršič staršem svetuje, naj v praksi preverijo, kaj otroci kot udeleženci v prometu že zmorejo in naj jih pospremijo na sprehodu ali kolesu.  Opozoril je na varbnostne pasove, avtosedeže in dodal, da je otrokom potrebno dati zgled z lastnim ravnanjem! Poslušaj.
  • novice radio94 r94

    NA ŠOLSKEM CENTRU POSTOJNA MATEMATIKA ŽE V PONEDELJEK

    Šolski center Postojna je pripravljen na novo generacijo in vrnitev dijakov višjih letnikov. Letos jih bo na šoli okoli 790, z vpisom v prvi letnik so zadovoljni, uspešna je bila tudi prehodnost iz letnika v letnik.  Da so delali uspešno, dokazujejo tudi štirje zlati maturanti s splošne mature.  Direktorica Helena Posega Dolenc  nem je povedala, da se bodo dijaki prvih letnikov v šoli zbrali že zadnji dan avgusta na intenzivnem tečaju matematike.  Tudi na sejem rabljenih učbenikov ne bodo pozabili, pripravili ga bodo v sredo 9. septembra. Na šoli se pripravljajo na bližajočo se 70. obletnico šole. Praznovali bodo konec novembra. Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    SGLŠ TUDI V NOVEM ŠOLSKEM LETU BREZ TELOVADNICE

    Novo šolsko leto dijakom Srednje gozdarske in lesarske šole prinaša nekaj prijetnih presenečenj, žal pa med njimi še ni športne dvorane. Oddelki, razen mizarskega, so polni, nekaj manj pa je letos zanimanja za zdravstvene programe. Zadovoljni so tudi z zasedenostjo doma. Poslušaj.