Mesec: junij 2012

  • novice radio94 r94

    KOMORNI ZBOR FRAN GERBIČ PRAZNUJE 20 LET

    Komorni zbor Fran Gerbič bo danes ob 20. uri v cerkvi svetega Volbenka v Zelšah priredil slavnostni koncert ob 20-letnici zbora.  Zbor že od prve vaje deluje pod umetniškim vodstvom Jožeta Rajka, ki pravi, da bo slavnostni koncert nekakšen prerez minulega dela. Na koncertu bo JSKD nekaterim članom zbora podelil jubilejne Gallusove značke, umetniški vodja Jože Rajk in predsednica zbora Helena Rajk pa bosta podelila, tudi jubilejna, priznanja zbora. Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    ZA OSKRBO OBALE Z VODO

    Prejšnji teden so občinski svetniki v Ilirski Bistrici sprejeli Predinvesticijsko zasnovo investicijskega projekta oziroma operacije Oskrbe s pitno vodo obale in Krasa . Tako so omogočili nadaljevanje projekta. Občina  se je s tem zavezala k temu, da bo med letoma 2013 – 2015 financirala projekt v znesku nekaj čez 8,5 milijona evrov, ki vključuje tudi nepovratna sredstva Kohezijskega sklada in sredstva iz državnega proračuna. Delež občine je torej pri tem 2,7 milijona.  Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    MEDVEDJA KRALJICA ANDREJA RIJAVCA

    V teh dneh je pri založbi Mohorjeva iz Celovca izšel roman Medvedja kraljica, knjižni prvenec Postojnčana Andreja Rijavca.  Ekoroman bodo predstavili danes ob 19. uri v dvorani Inštituta za raziskovanje krasa v Postojni. Poleg avtorja, ki ga je rjavi medved fasciniral pred leti, ko se je preselil v Postojno,  bosta ne le o delu pač pa tudi o fenomenu rjavega medveda spregovorila predstojnik katedre za ekologijo in varstvo okolja na biotehniški fakulteti in izjemen poznavalec medveda dr. Ivan Kos ter raziskovalec in dokumentarist, ki bo pogovor tudi vodil, Jadran Sterle. Prisluhni.