Mesec: marec 2007

  • Polna dvorana prijateljev v Pivki

    Tako kot že vrsto let ob prihajajoči pomladi so tudi letos postojnski radijci pripravili že 12. tradicionalno prireditev PRIJATELJI, OSTANIMO PRIJATELJI, ki je bila letos prvič v športni dvorani SKALA v Pivki.

    Radijska oddaja narodno zabavne glasbe, ki je na programu vsako nedeljo dopoldan, je tudi tokrat postregla z zanimivimi gosti, ki nekaj veljajo na slovenski sceni narodno zabavne glasbe. Pred samo prireditvijo se je predstavila mlada skupina BISERI, ki prihaja iz Pivškega konca program pa so nadaljevali Okrogli muzikanti, Navihanke ter ansambel Igor in zlati zvoki. Seveda so vsi nestrpno pričakovali nastop letošnjih zmagovalcev festivala Slovenska polka in valček ansambla SPEV iz Velenja.

    Fantje iz te skupine so dokazali, da so vredni tega naslova, ki samo potrjuje njihovo uspešno delo. Tudi ostali ansambli, ki so sodelovali od Modrijanov, Modrega vala in skupine Turbo Angels so navdušili vse v dvorani Skala. Posebna čast  pa je bila izkazana glasbeni skupini, ki je pred kratkim  praznovala štriri desetletja, to je ansamblu ALPSKI KVINTET.

    undefined

    Več slik v Fotogaleriji.

    Tako kot v eni od prejšnih oddaj je zbrane v Pivki najbolj navdušila s pristnim domačim humorjem v Harijskem narečju Jadranka Boštjančič kot ŽJEFA, ob kramljanju s Franetom, ki je prispel iz Amerike. Prireditev so popestrili tudi plesalci folklorne skupine Brkini. Letošnja pomlad je prišla v Pivko tudi s prijatelji in ravno v pravem času.

  • In najlepši šopek je…

    Radio 94 in Notranjski radio sta tudi marca pripravila terensko akcijo. 15.3. so v pivškem Sparu izbrali najlepši šopek in cvetlični aranžma. Za cvetje so se odločili, ker je marec mesec, ko radi obdarujemo mamice in žene.

    K sodelovanju v akciji so povabili cvetličarne, ki delujejo na področju slišnosti obeh radijskih postaj, in na njihovo presenečenje sta bila odziv in pripravljenost na ogled postaviti svoje izdelke, neverjetno dobra, saj se je za sodelovanje na izboru odločilo kar 14 cvetličarn.

    Vsaka cvetličarna je izdelala cvetlični aranžma, visok do 30 cm in s premerom do 40 cm ter “šopek za mamico”, ki naj bi bil cenovno primeren za vsak žep.

    undefined

    Več slik v Fotogaleriji.

    5-članska komisija, je točkovala oba izdelka, skupni seštevek pa je dal zmagovalca. Člani so ocenjevali izgled, iznajdljivost in upoštevanje danih pogojev. Poudariti je treba, da je bilo delo izjemno težko, saj so se vse cvetličarne izredno potrudile, kar je bilo razvidno tudi iz rezultatova – med 1. in 2. cvetličarno je bila razlika za samo 1 točko! Najboljše pa se je tokrat odrezala Cvetličarna Anja iz Petkovca, ki se je predstavila z oranžno rumeno kombinacijo vrtnic in frezij.

  • novice radio94 r94

    Radi pojete, pojete z nami!

    V petek, 9. marca 2007, smo dobili prve finalistke otroškega festivala Rompompom, ki ga pripravljata Radio 94 in NTR. Vzdušje je bilo dobro, udeležba odlična, vsi pa so navijali po načelu – vsi za enega, eden za vse.

    Petkov večer v postojnskem Rock Cafe-ju so zaznamovale mlade pevke in mladi pevec, ki so se prijavili na otroški festival Rompompom. Gre za prireditev,  s katero radio poskuša k sodelovanju in  kakovostnemu preživljanju prostega časa pritegniti mlade pevske upe s področja slišnosti Radia 94 in NTR. Na povabilo k sodelovanju se je na prvi predizbor, ki je potekal za  občinI Pivka in Postojna, se je odzvalo  dvanajst osnovnošolcev, ki so nastopili v enajstih točkah.

    V prvi starostni skupini (do 11. leta) so se predstavile: Asta Brumen s skladbo Luna, Rebeka Korošec z Lahko noč, Piran, v tretje smo slišali Stop, ki sta jo zapela Gaja Merhar in Meta Sedlar, zadnja  pa se je predstavila Naja Petrovčič s pesmijo Naj pada zdaj dež.
    V drugi starostni skupini (do 15. leta) je prva pela Nina Bužanin  skladbo Spezzacuori, sledile so Sabina Klepčar s pesmijo Naj ustavi se korak, Darja Oražem z  Druga naj ti sužnja bo, Teja Sedmak z Ukradem ti srce, edini predstavnik močnejšega spola, Jan Vehar, pa z Cest la vie. V končnici sta zapeli še Teja Vidmar Naj se dviga in Janja Zamuda Pesek v oči.
    Petčlanska žirija, ki so jo sestavljali: Dragan Kikovič, Jerneja Sojer, Simon Novak, Katarina Horaček in  Janez Mandeljc je na koncu odločila, da se finala Rompompoma, ki bo potekal v sklopu praznovanja rojstnega dne Radia 94 in NTR, udeležijo: Rebeka Korošec, Nina Bužanin, Darja Oražem in Janja Zamuda.

    Pred nami sta še dva predizbora. Prvi se bo zgodil, 13. aprila v Domu na Vidmu v Ilirski Bistrici, za območje te občine, drugi pa  v maju za osnovnošolce iz omrežne skupine 01. Če želite tudi sami sodelovati na festivalu dobro poslušajte naš program, se posebej oddajo Sredin Rompompom, ki je na sporedu vsako sredo po 18. uri. Voditeljici Ajda in Tjaša bosta sproti obveščali o vsem kar morate vedeti.