Mesec: december 2016

  • ODLIČNO LETO ZA LJUBO CEGLAR

    Ljuba Ceglar, članica Bowling kluba Epicenter  je imela nadvse uspešno športno leto. Postala je državna prvakinja posamezno in zato zastopala našo državo na Evropskem prvenstvu na Češkem, kjer je osvojila 28. mesto. Dosegla je tudi 2. mesto v državni ligi posamezno članice in zmagala na državnem posameznem prvenstvu seniork. Z nekdanjo uspešno kegljavko se je pogovarjal Edo Klemenc. 

    Avtor:Edo Klemenc
  • V LOŠKI DOLINI BI RADI MRHOVIŠČA

    Iz Loške doline, kjer se občani z medvedom večkrat srečajo kar sredi svojih domačih krajev, je že večkrat prišla pobuda, da bo v slovenskih gozdovih ponovno vzpostavili mrhovišča. Prepričani so, da bi tako medveda zadržali v gozdu. Dr. Klemen Jerina z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, tudi sodelavec projekta Life Dinalb Bear meni, da konfliktov med človekom in medvedom s tem ne bi bilo manj. Prisluhni…

  • SILVESTROVANJA NA PROSTEM

    Vremenoslovci napovedujejo jasno in hladno Silvestrsko noč, ki jo bodo mnogi preživeli ob glasbi in dobri družbi na prostem. Tudi v naših občinah se obeta nekaj skupnih silvestrovanj. Postojnčani bodo novo leto že tradicionalno dočakali na Titovem trgu, kjer bo za zabavo od 22. ure dalje skrbela skupina Free guns. Takoj po polnoči in županovi zdravici bo nebo nad Postojno razsvetlil veliki ognjement.

    V Ilirski Bistrici bodo letu 2017 nazdravili Na Placu v družbi skupine Ventilčki. Zabava se začne ob 22. uri, otroci pa bodo silvestrovali  že od 18. ure dalje. V Starem trgu bo pod šotorom za ples in zabavo igral Ansambel Erazem. Povsod bo poskrbljeno tudi za kuhano vino in druge tople pijače. Na prostem bodo silvestrovali tudi Logatčani – praznovanje se bo začelo ob 21. uri pred Narodnim domom, kjer bosta nastopila Luka Basi iz šova Slovenija ima talent in Prima Band. 

    Pod šotorom v Starem trgu pa bo živahno že danes – ob 10. uri bodo novoletni turnir odigrali šahisti, hkrati pa bo tam potekal sejem rabljene smučarske opreme. Popoldne pa bodo otroci s plesnimi animacijami, delavnicami in igrami pričakali Dedka Mraza. Zvečer bo  koncert Tanje Žagar. Jutrišnje dopoldne pa bo namenjeno predstavitvi društev in klubov Loške doline, domači kulinariki in glasbi.

    Avtor:Zasebno: Mateja Jordan
  • NEVARNA PIROTEHNIKA TUDI V CERKNICI

    S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so cerkniški policisti včeraj osnovnošolcem in drugim mladoletnikom  zasegli skupno več kot 1200 kosov pirotehničnih izdelkov. Med njimi so bili tudi  zelo nevarni pirotehnični izdelki znamke Cobra 8 in Cobra 3.