Mesec: julij 2012

  • novice radio94 r94

    V CERKNICI PRVI CENTER ZA RAZGRADNJO IN RECIKLAŽO

    Direktor družbe Brest pohištvo Igor Rauter in član uprave SID banke Jožef Bradeško sta prejšnji teden  podpisala pogodbo o odobritvi 10-letnega posojila v višini 4,5 milijona evrov za financiranje projekta Centra za razgradnjo in reciklažo Cerknica. Brest bo v okviru projekta v Cerknici postavil center za razgradnjo in reciklažo, kjer bodo izdelovali nove izdelke iz recikliranega pohištva, kar pomeni inovacijo v slovenskem prostoru, so sporočili iz družbe. (sta). Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    POTREBUJEJO LE ŠE VSE PAPIRJE

    V okviru projekta Čista Ljubljanica bo  občina Cerknica nadgradila centralno čistilno napravo v Dolenji vasi na kapaciteto 12 tisoč populacijskih enot, do konca leta 2014 pa bo na kanalizacijski sistem dodatno priključila 258 prebivalcev. Projekt je vreden 4,3 milijona evrov, 86 % sredstev bo občina prejela iz kohezijskega sklada Evropske unije,  preostala sredstva pa bosta prispevali občina in država. Več v prispevku.

  • MUSSOMELI OBISKAL PARK VOJAŠKE ZGODOVINE

    V petek Park vojaške zgodovine obiskal ameriški veleposlanik v Sloveniji Joseph A. Mussomeli s sodelavci. Še posebej ga je zanimala bogata zbirka ameriških oklepnih vozil., Park vojaške zgodovine bo namreč sredi septembra ob pomoči ameriške ambasade v Sloveniji odprl novo razstavo, posvečeno obsežni vojaški pomoči ZDA, ki jo je v 50-ih letih prejela nekdanja Jugoslavija, osrednji del pa bodo predstavljala prav omenjena vozila. Prisluhni.

    undefined

    undefined

    undefined

    undefined