Mesec: avgust 2022

  • PROGRAM KOSOVELOVEGA DOMA Z LOKALNIM PRIDIHOM

    V kulturnih ustanovah začenjajo novo programsko sezono in tako je tudi v Kosovelovem domu Sežana, kjer Katja Jordan trenutno opravlja funkcijo vršilke dolžnosti direktorice. Pri novih izzivih ji bodo pomagale izkušnje večletnega vodenja postojnskega kulturnega doma.
    Vsebino v osrednji sežanski kulturni ustanovi na različne načine soustvarja več kulturnikov iz naših krajev. Na voljo so tri različne razstave, med drugim imajo pester izbor filmskih projekcij in vabijo k vpisu v dva abonmaja.

    Avtor:Jaka Zalar
  • CANTABILE S KONCERTOM V NOVO ŠOLSKO LETO

    Šolarji bodo kmalu znova prestopili prag šolskih ustanov, Komorni godalni orkester Cantabile pa ob tej priložnosti pripravlja koncert z naslovom »Glasbene impresije – z glasbo v novo šolsko leto«. Nastopil bo čelist Jaka Stadler, izstopa tudi koncertni mojster Matej Avšič.
    Na koncert pa niso vabljeni le šolarji, saj je glasba univerzalna, pravi dirigent Marjan Grdadolnik, ki želi logaškemu občinstvu predstaviti repertoar, ki ga bo orkester dan kasneje ponovil na Kogojevih dnevih v Kanalu ob Soči.

    Avtor:Jaka Zalar
  • EUROPA DONNA V CERKNICI, ILIRSKI BISTRICI IN POSTOJNI

    Združenje Europa Donna Slovenija obeležuje 25 let osveščanja o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka ter podpore bolnicam in njihovim svojcem. Septembra bo, kot uvod v rožnati oktober, ki je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, s projektom Kava z Europo Donno obiskalo 25 krajev v vseh slovenskih regijah.

    Predsednica združenja Tanja Španić je povedala, da se bodo ženskam, ki so zbolele za rakom dojk približali v lokalnem okolju in jim predstavili svoje programe ter morda v njihovih krajih vzpostavili nove skupine. Da je skrb za zdravje pomembna, pa želi združenje povedati tudi zdravim, s katerimi se bo srečalo. Europa Donna bo na Placu v Ilirski Bistrici jutri  med 9. in 11. uro in popoldan med 12. in 14. uro pred kulturnim domom v Cerknici .  Postojno bo združenje obiskalo 14. septembra, ko se bo med 9. in 11. uro ustavilo pred Hotelom Kras. Poslušaj. 

     

    Foto: Europa Donna Slovenija 

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
  • OBNOVA IGRIŠČA PRI OSNOVNI ŠOLI V CERKNICI

    Pri osnovni šoli v Cerknici se je začela obnova igrišča in tekaške steze. Do oktobra bo tekaška steza prevlečena z umetno snovjo – tartanom; na nogometnem igrišču bo umetna trava, z njegovo ureditvijo se bo sprostil prostor na obstoječem igrišču, ki bo lahko prvenstveno namenjen igranju košarke.  

     Prostora bo tako več, športna vzgoja, treningi in vadbe pa bodo lahko potekali vse leto. Čeprav je občina pogodbo za začetek del podpisala že kmalu po koncu  pouka,  se je začetek del močno premaknil proti jeseni . Tudi v Občini Cerknice se namreč pozna,  da se gradbeništvo srečuje z rastjo cen materialov, da ima težave z realizacijami dobave in pomanjkanjem delavcev. Poslušaj. 

  • NA ŠOLARJE BODO PAZILI TUDI POLICISTI

    Prvi šolski dan se nezadržno približuje. Lokalni policisti so že pripravljeni na ta pomemben dan v letu. Pomočnik komandirja na postojnski policijski postaji Miran Korošec pravi, da bodo izvajali nadzor prometa v bližini šol in šolarjem pomagali pri prečkanju cestišč.

    Policisti sicer svoje aktivnosti v okolici osnovnih šol izvajajo že od začetka prejšnjega tedna. Dodatna previdnost in strpnost pa vsekakor ne bo odveč na preurejeni Tržaški cesti, kjer je spremenjen prometni režim.

    Avtor:Jaka Zalar