Leto: 2014

  • novice radio94 r94

    K SVETEMU ŠTEFANU TUDI IZ NOVEGA MESTA

    Konjerejsko društvo Martin Krpan, ki združuje notranjske ljubitelje konj, je tudi za letošnje štefanovo pripravilo blagoslov konj pri cerkvi svetega Štefana pri Lipsenju. Ta je bil že 21 po vrsti, nanj pa so konjerejci pripeljali okoli 40 konj, ki jih je blagoslovil grahovski župnik Sandi Osojnik.  Med konjeniki je dopisnica Petra Trček naletela tudi na Dušana, ki na žegnanje prihaja prav od začetka, in to iz Novega mesta. Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    Z OBISKOM JASLIC ZADOVOLJNI

    V Postojnski jami so letos na ogled postavili jubilejne 25. žive jaslice. Največje jaslice v podzemni jami na svetu si je lani ogledalo 15 tisoč obiskovalcev, letos pa nekoliko manj, a v družbi Postojnska jama so vseeno zadovoljni. Kot je povedal predsednik   uprave Marjan Batagelj, so v nedeljo, ko je na avtocesti obstal promet, zagotovili še dodaten termin. Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    CANTABILE BO ZAIGRAL ŠE DOMA

    Simfonični orkester Cantabile je 20. decembra razprodal gala novoletni koncert v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Ker zanimanje za koncert ni zamrlo,  ga bodo simfoniki odigrali še enkrat  in sicer to nedeljo ob 19. uri v Športni dvorani Logatec. Repertoar je zelo prazničen, omenimo le Smetanovo Vltavo. Haendlovo Alelujo ali v novoletnem času nepogrešljivega Johanna Straussa.  Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    S HITRIM SPREJETJEM PRORAČUNA K IZVEDBI INVESTICIJ

    Postojnski svetniki so pred prazniki kot prvi v regiji sprejeli proračun za leto 2015 in tako omogočili nadaljevanje ter izvedbo  investicij, zlasti tistih, ki so vezane na evropska sredstva. Prihodki postojnskega proračuna znašajo  nekaj več kot 19 ,5 milijona odhodki pa 19,1 milijona  evrov, tako da proračun izkazuje dobrih 400 000 evrov presežka.  Več  v prispevku.