Mesec: februar 2011

  • novice radio94 r94

    V CERKNICI BODO ZA VRTEC NAJELI KREDIT

    V proračunu občine Cerknica je odhodkov za tri milijone evrov več kot prihodkov. Občina naj bi za pokrivanje tega najela kredit, večinoma za poplačilo gradnje novega vrtca v Cerknici. Prav vrtec bo letošnja največja investicija, poleg tega bodo dokončali tudi gasilni dom z večnamensko dvorano v Begunjah, za katerega so dobili nepovratna sredstva. Poleg tega so nekaj sredstev namenili tudi za pripravo projektne dokumentacije za gradnjo nove čistilne naprave v Dolenji vasi. Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    ŠPORTNIKA LETA ALENKA JAKŠA IN JAN HRIBAR

    Športna zveza Cerknica je sinoči podelila priznanja najboljšim športnikom leta 2010. Na odru cerkniškega kulturnega doma sta predsednik športne zveze Milan Gornik in župan Marko Rupar segla v roke športnikom in športnicam, ki so lani v svojih panogah dosegli najboljše rezultate. Med njimi je bilo največ članov Kegljaškega kluba Brest. Več v prispevku Petre Trček.

  • novice radio94 r94

    VEČINA VRST JE ENDEMNIH

    Notranjski regijski park je to zimo na območju,  ki sodi v ramsarsko mokrišče,  začel popisovati izvire in brezna. Hkrati pa so začeli popisovati  podzemeljskein izvirske polže Cerkniškega jezera s pritoki. Raziskovalci so do sedaj  popisali štirinajst vrst in med njimi kar deset endemnih, značilnih za dinarski kras oziroma porečje Ljubljanice. Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    POSVET O BISTRIŠKEM ŠPORTU

    Civilna športna iniciativa je s pomočjo Zveze športnih društev Ilirska Bistrica konec leta 2010 predstavila pobudo, da bi športna društva in posamezniki, pripravili dokument o bistriškem športu, njegovih težavah ter mogočih rešitvah. Ustanovili so programski odbor Posveta o športu, ki je v nadaljevanju pozval vsa športna društva k pripravi osnutka programskega dokumenta, o katerem bodo spregovorili na posvetu, ki bo danes ob 18ih na Jurčičevi 1. Poslušaj.