Mesec: april 2020

  • JURE ŠKODIČ GRE V PENZIJO

    To so zgodovinski trenutki na Radiu 94, zato (lahko) kršimo tudi priporočila o varnostni razdalji. V penzijo pošiljamo prvega sodelavca, Jureta Škodiča, ki je naš in vaš radio soustvarjal celih 26 let. Hvala za vse skupne (včasih burne) ure, duhovite domislice in zlobne pripombe. Pogrešali te bomo!

    https://www.facebook.com/150179498350338/videos/3497889130227499/

  • ODPRLI BODO ŠČUKOLOV

    Kljub epidemiji bo Ribiška družina Cerknica 1. maja odprla ščukolov. Ta posebni praznik cerkniških ribičev pa za razliko od ostalih let letos ne bo družabni dogodek, nagrade bodo pa vseeno podelili.

    Ko sporočajo iz Ribiške družine Cerknica, se bo lovilo izključno na umetne vabe s tehniko vijačenja ali muharjenja. Ribolov bo dovoljen iz obale kot tudi iz čolnov. Najdaljši ulov v kategoriji dnevnih ribičev in najdaljši ulov v kategoriji članov RD Cerknica bosta nagrajena s praktično ribiško nagrado.

    Društvo je izdalo tudi navodila, ko posneti fotografijo. “Ribe morajo biti med fotografiranjem mokre in položene na blazino ali travo, prijete in rokovane z mokrimi rokami, ter fotografirane z ustreznim merilom. Iz fotografije mora biti nedvoumno razvidna dolžina posamezne ujete ribe.”
     Fotografije sprejemajo 1. maja med 8. in 15. uro na elektronski naslov: info@rdcerknica.si. Rezultate bodo razglasili zvečer ob 20. uri.

    Foto: wikipedia 

  • KORITNIK POROČIL PRVI PAR V LOGATCU

    Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je včeraj obiskal logaški upravni center, občinsko upravo in tamkajšnji štab civilne zaščite, kjer se je pozanimal kako poteka delo v kriznih razmerah. Obenem pa je imel še eno prijetno zadolžitev, s pooblastilom upravne enote in ob pomoči matičarke je poročil prvi par, potem ko so dan prej odpravili prepoved sklepanja porok.

    Kot je poudaril minister Koritnik, je pomembno, da državne ustanove delujejo tudi v času krize

    Avtor:Petra Trček
  • UKREPI ZA GOSTINCE PREMALO PREMIŠLJEni

    Posledice epidemije in zamrznjenega gospodarstva bomo občutili vsi, najbolj prizadeta pa sta že zdaj brez dvoma gostinstvo in turizem. Gostilne in restavracije bodo lahko po praznikih sicer spet sprejemale goste na vrtovih in terasah, a letošnje sezone to prav gotovo ne bo rešilo.

    Robert Čebokelj,  predsednik društva za Gostinstvo in turizem Postojna meni, da ukrepi niso bili pravilno zastavljeni. “Gostinci ne morejo čakati od danes na jutri, kdaj bo vlada dovolila odpreti lokale in hotele. Načeloma se gostinci v naši regiji ne nagibajo k temu, da bi kar odpuščali delavce.” Več…

     

     

     

    Avtor:Edo Klemenc
  • HRANE V PIVŠKEM KARITASU JE ZA ENKRAT DOVOLJ

    V času epidemije koronavirusa so dejavni tudi na župnijski Karitas Pivka. Iz evropskih rezerv so prejeli  3550 kg hrane, pakete pa je s piščančjim mesom in dodatki za osebno higieno obogatila tudi občina Pivka. Povpraševanja po pomoči je v času epidemije več kot običajno pravi vodja Julka Dekleva.

    Trenutno se po pomoč na Karitas obrača okrog 30 posameznikov in okoli 20 družin. Pomoč je potrebovalo 183 ljudi. Hrane v skladiščih je trenutno dovolj.

    Avtor:Zasebno: Sandi Morel