Mesec: november 2014

  • novice radio94 r94

    TUDI V KRIŽNI JAMI STOLETNE POPLAVE

    Stoletne poplave je v prvi polovici novembra doživela tudi Križna jama, ki je sicer vodna jama, saj slovi prav po podzemnih jezerih. Vanjo se večinoma stekajo vode z Blok, planote, kjer je 7. novembra padel padavinski rekord. Člani Društva ljubiteljev Križne jame so nad višino vode v jami osupnili že v poplavah  pred štirimi leti, tokrat pa je bila voda še višja. Potrebovali so kar teden dni, da so popravili poti, ki jih je v jami poškodovala voda. Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    TRIJE JUBILEJI BISTRIŠKE KNJIŽNICE

    Knjižnica Makse Samsa v Ilirski Bistrici v soboto prireja osrednjo prireditev ob praznovanju kar treh obletnic. Letos mineva 150 let od ustanovitve bistriške čitalnice, 110 let od rojstva Makse Samsa in petdeset let knjižnice kot samostojne kulturne ustanove. Knjižnica je v zborniku Sledi v času, ki ga je izdala ob tej priložnosti,  zajela  zgodovino čitalnice, knjižnice, pozornost je namenila  tudi Maksi Samsa in aktualnemu  dogajanju v knjižnici.  V soboto ob 18.30 bodo  na praznovanju obletnice v Domu na Vidmu  sodelovali predstavnica ministrstva za kulturo Tatjana Likar, akademik Ciril Zlobec, direktorica knjižnice Damijana Hrabar in novinar Danijel Cek.  Več v prispevku Eve Logar.

  • novice radio94 r94

    BAZEN V LOGATCU ODPIRA VRATA

    Po koncu manjših popravil in obnovitvenih del v bazenu in pripadajočih prostorih  jutri ob 10. uri ponovno odpira vrata bazen v Logatcu.   Občina Logatec se je avgusta, po odkupu bazena, odločila, da ga takoj preda namenu.  Bazen v Logatcu  je bil  zgrajen v sodelovanju s šolami in vrtci  in primeren za učenje plavanja ter izvedbo različnih programov, tudi za rekreativne plavalce, starejše in mlajše občane.  Zaprt je bil štiri leta, pogrešali so ga predvsem starši šoloobveznih otrok, šole in vrtci, zato je občina Logatec, ob soglasju občinskega sveta, našla denar za odkup bazena.  Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    OBRH BO UREJAL BORUT KRAŠEVEC

    Sinoči so se občinski svetniki v Loški dolini dobili na svoji drugi redni seji. Dnevni red ni bil obsežen. Med drugim so se odločili, kako bodo razdelili namenska sredstva, ki so se na računu občine zbirala za odpravo posledic letošnjih poplav. V Loški dolini so sinoči imenovali odbore in komisije, ki bodo v naslednjih štirih letih pomagale pri delu občinskega sveta.  Svetniki so potrdili še urednika občinskega glasila Obrh, ki je po novem Borut Kraševec.  Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    DELAVCI JAVOR FURNIRJA V STRAHU PRED PRIHODNOSTJO

    Proizvodnja v Javor Furnirju, hčerinski družbi družbe Javor Pivka stoji že več kot štiri mesece. Delavci so doma, plačo dobivajo po obrokih, že več kot eno leto jim niso plačali prispevkov. V strahu čakajo na nadaljnje poteze stečajnega upravitelja Milana Šilca. Prav njegovi odzivi v medijih na situacijo v družbi pa so jih spodbudili, da – iz strahu pred ukrepi anonimno – stopijo v javnost.  Likvidacijski upravitelj Milan Šilc pa informacij v zvezi z likvidacijskim postopkom, v korist vseh upnikov – kot je zapisal v odgovoru na naše vabilo k pogovoru, do nadaljnjega ne daje. Poslušaj prispevek.