Mesec: november 2011

  • novice radio94 r94

    INDIJSKI VELEPOSLANIK V POSTOJNI

    ZARADI BOLEZNI PREDAVANJE ODPADE! Indijsko gospodarstvo je eno najhitreje rastočih v svetu, kar je razlog, da sta Višja strokovna šola Postojna in  postojnska gospodarska zbornica na obisk povabili indijskega veleposlanika. Jayakar Jerome bo jutri ob 15. uri predaval o razcvetu indijskega gospodarstva, njegovih priložnostih in posebnostih. Poslušaj.
     

  • novice radio94 r94

    PIVŠKA VETRNICA SE JE ZAČELA VRTETI

    Včeraj so v Pivki odprli težko pričakovani eko-vrtec Vetrnica. Trenutni štirje novi oddelki predstavljajo zaključek prve faze projekta, ki se je začel že v letu 2009  in je delno financiran iz evropskih sredstev. Vrtec predstavlja pomembno pridobitev za lokalno skupnost, saj se je vrtec Pivka zadnja leta soočal z veliko prostorsko stisko. Poslušaj prispevek.

  • novice radio94 r94

    BEJŽ ČE UEJDEŠ V NEPALU GRADI ZDRAVSTVENI DOM

    Ekipa Bejž če uejdeš se v letu 2012 že šestič odpravlja na dobrodelno akcijo v tujino. Tokrat je na vrsti Nepal.  Projekt na strehi sveta je najtežji in najdražji, kar so se jih humanitarci z občin Postojna in Pivka lotili.  Vanj so vložili kar  22 tisoč evrov.  V Nepalu bodo namreč gradili slovenski zdravstveni dom. Poslušaj prispevek.

  • novice radio94 r94

    FOLKLORNA SKUPINA RAK RAKEK NAVDUŠILA

    Folklorna skupina Rak Rakek je na letnem nastopu  minulo soboto napolnila Uršulin dom na Uncu.  S plesi, petjem in skeči ni navdušila ni le obiskovalcev. Tudi predsednica društva Rak Danica Štefančič s pohvalami ni skoparila, saj meni, da je folklorna  izmed vseh društvenih sekcij dosegla najvišji nivo.  Občinstvo se je zabavalo tudi ob nastopu gostov iz Nove Gorice ter pozdravilo mlade in nadarjene harmonikarje: Benjamina Škraba, Mitja Jernejčiča in Roka Mulca. Poslušaj prispevek.