Mesec: junij 2007

  • novice radio94 r94

    Logatec s peticijo proti Notranjski pokrajini

    Logatec, 28. junij – Logaške  SDS, NSi in Lista za Logatec so  začele zbirati podpise za peticijo, v kateri zahtevajo, da se občina umesti v Osrednjeslovensko pokrajino in ne v Notranjsko. Logaški svetniki naj bi o tem razpravljali na seji 19. julija, do takrat pa bo logaška opozicija zbirala podpise. Več v tonskem prispevku.

  • novice radio94 r94

    Na Medvedjem Brdu nov dom

    Logatec, 26. 6. 2007 – Na Medvedjem Brdu so v petek uradno odprli prenovljene in nove prostore Doma Medved, priložnost pa so izkoristili tudi za praznovanje 15-letnice delovanja centrov šolskih in obšolskih dejavnosti.

    Dom na Medvedjem Brdu so obnovili, poleg pa uredili še prizidek s 34 ležišči, tako da dom lahko sprejme vsega skupaj 63 oseb. Nova sta tudi večnamenski prostor in sušilnica, v kateri bodo otroci lahko posušili premočeno obleko in obutev.

    Petkove prireditve se je udeležil tudi Andrej Hanžič iz društva za energetiko, ki je v domu Medved vzpostavil način pridobivanja obnovljive energije na ekološki način: dom se sedaj ogreva na biomaso, ima pa tudi lastno majhno elektrarno. S sončnimi celicami zbrana energija sicer ne zadošča popolnoma za potrebe dom, kot je povedala vodja doma Darja Sever, pa je pridobijo vsak dan toliko, kolikor je porabi štiričlanska družina.

    Z deli so zaključili januarja, investicijo Doma medved pa je finančno podprlo tudi ministrstvo za šolstvo in šport, v okviru katerega delujejo centri šolskih in obšolskih dejavnosti.

  • novice radio94 r94

    FEŠTA JE PRED VRATI!!!

    Postojna, 21.junij 2007 – Še 9 dni nas loči od Fešte na koncu mesta in priprave nanjo so v polnem zagonu. Letos Radio 94 in NTR združujeta svoje moči z Epicentrom, od koder od novembra lani 24 ur dnevno tudi oddajata svoj program.

    V petek, 29. junija, se  bo na prireditvenem prostoru z nogometnim igriščem, igriščem za odbojko na mivki in poletnim barom odvijal prvi dan fešte. Ob 21. uri se bo začel izbor miss Epicentra, kjer bo imela komisija težko delo, saj je prijavilo 10 deklet atraktivnega videza. Nagrade za najlepša dekleta so privlačne: križarjenje, polet z letalom, umetniška slika in casting za fotomodele. Izbor bo povezoval DJ Krmpy.

    Miss Epicentra bo nato predala besedo in oder rockerjem.
    Najprej nas bo ogreli rock bandi: Gino and Band, Polycarp blues band in Rockart d.d.. Za pravo rock zabavo bo poskrbel band Crvena Jabuka, ki praznujejo 20 letnico svojega rockerskega obstoja.  

    Radijska fešta pa se bo pričela v soboto, 30.6.2007 ob 18. pred postojnskim Epicentrom z zaključnim dejanjem otroškega festivala Rompompom, ki ga radijski postaji pripravljata že 5. leto zapovrstjo. V upanju, da bodo tudi letos našli mlade pevske talente, so radijci prečesali celotno Notranjsko kraško regijo, pri čemer so jim pomagale osnovne šole s celotnega področja slišnosti radijskih postaj. Prvi predizbor so pripravili v Postojni, drugega v Ilirski Bistrici, zadnjega pa v Cerknici.  Iz vsakega predizbora so se v finale uvrstili štirje finalisti.

    Kot vsako leto se bo prireditev odvijala na dveh odrih; na enem bodo na svoj račun prišli prijatelji narodno-zabavne glasbe ob poslušanju ansamblov Nanos, Biseri in Novi spomini. Na drugem pa bodo obiskovalci lahko spremljali koncerte Jana Plestenjaka, Žane, Omarja Naberja in Mirana Rudana ter skupin Pero Lovšin in Španski borci, Pop Design in Mary Rose.

    Že ob 10. uri in 15 minut se bodo izpred Epicentra na pot proti Strmci, Planini, Rakeku, Cerknici pa do Dolenjega Jezera podala starodobna vozila, ki bodo svojo pot bodo končala v Podskrajniku, med 19. in 20. uro pa bodo lastniki svoja vozila na ogled postavili na prireditvi pred Epicentrom.

    Poleg tega bodo prireditev obiskali člani Pivške konjenice, obiskovalci si bodo lahko ogledali vragolije pivških Pik in Pikic, ki jih trenirata Nadja Černetič in Mojca Korent. Plesna skupina Pikice je bila letos državna prvakinja in prvakinja v ŠKL, na mednarodnem prvenstvu v Nemčiji pa je bila četrta, mladinska Plesna skupina Pike je bila ravno tako državna prvakinja in ŠKL prvakinja, že dvakrat pa je posegla po visokih mestih na evropskih prvenstvih. Predstavili se bodo tudi mali člani Baletnega društva Postojna, ki se baletnih korakov učijo v Postojni in Pivki pod vodstvom Mance Krnel.

    Radio 94 Postojna, ki je slišen v občinah Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Cerknica, Bloke, Loška dolina in Logatec letos praznuje 13 uspešnih let delovanja, od leta 2003 pa ista ekipa vodi tudi Notranjski radio Logatec, ki letos praznuje 12.