Mesec: oktober 2007

  • novice radio94 r94

    POTRDILI MESTO MED NAJBOLJŠIMI

    Godba Cerknica je minuli konec tedna zaigrala na 3. mednarodnem  tekmovanju pihalnih orkestrov v koncertnem igranju ťSlovenija 2007Ť in se v Cerknico vrnila s srebrno plaketo. Cerkniški pihalci so pred dvema letoma, na tekmovanju Zveze slovenskih godb v prvi težavnostni stopnji, doseglo zlato plaketo s pohvalo in tako dobilo možnost igranja  v najbolj kakovostnem razredu – koncertni skupini. Minuli konec tedna so potrdili, da res sodijo med najboljše. Ob tem smo se pogovarjali z dirigentom, Urošem Polancem.  Prisluhni.

  • novice radio94 r94

    SMRT MLADE MAMICE

    Včeraj je eden od slovenskih medijev poročal o tem, da je v Bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo Postojna umrla porodnica. Za pojasnilo smo se obrnili na direktorico Alenko Pleško Mlakar, dr.med in prejeli naslednjo izjavo: Smrt porodnice obžalujemo in izrekamo svojcem najgloblje sožalje…

    Gospa je prišla v porodnišnico Postojna 21.10.2007 ob 2. uri z nerednimi popadki. V porodno sobo je bila sprejeta ob 4. uri po predhodni pripravi na porod. Zaradi maternalne indikacije smo se odločili za dokončanje poroda z urgentim carskim rezom. Rodila je zdravega dečka.

    Tekom dopoldneva so se pričeli pojavljati zapleti, ki so stanje porodnice tako poslabšali, da smo se ob 17. uri po dogovoru z nadzornim dežurnim ginekologom in anesteziologom Univerzitetne ginekološke klinike v Ljubljani odločili za premestitev v Klinični center Ljubljana.

    24.10.2007 je v bolnišnici potekal izredni interni strokovni nadzor. Po pregledu dokumentacije je bil sprejet sklep, da sprejmemo dokončne zaključke po končani obdukcijski diagnozi, ki jo pričakujemo v 3-4 tednih. Takrat Vas bomo obvestili o izsledkih.

  • STIPE IN STANKO IZ ŠANGAJA Z ZLATOM IN BRONOM!

    Slovenska reprezentanca specialne olimpiade se je z letošnjih poletnih iger, največjega tekmovanja za osebe z motnjami v duševnem razvoju, vrnila s številnimi medaljami. Za dve med njimi sta zaslužna Postojnčana Stipe Petrovič, ki je osvojil zlato medaljo v namiznem tenisu  in Stanko Zirnstein, ki si je prislužil bron med balinarji.

    fotografije: Valter Leban

    undefined

  • POSTOJNA IN PIVKA SOSEDOM

    Občina Postojna je s pomočjo Radia 94 in NTR minuli petek, 12.10., v športni dvorani Šolskega centra organizirala dobrodelno prireditev Postojna sosedom, izkupiček katere bo v celoti namenjen prizadetim v neurju, 18. septembra 2007. Honorarjem se je odreklo tudi vseh 15 oziroma 16 nastopajočih, občina je iz proračunske rezerve zagotovila 4.000 evrov, prošnji po pomoči pa se je odzvalo tudi veliko donatorjev. V Pivki pa sta v nedeljo, 14.10. dobrodelni koncert organizirali domači občina in Karitas.

    Več v prispevku:

    undefined