Mesec: avgust 2012

  • CERKNIŠKO JEZERO JE POPOLNOMA POKOŠENO

    Cerkniško jezero je v tem poletju obiskovalcem pokazalo nov obraz, saj je popolnoma pokošeno.  Še pred dnevi so, kamor je segel pogled,    ležale ogromne bale jezerine, ki jih z jezera odvažajo kar s priklopniki.  Javni zavod Notranjski regijski park je začel kositi 1. avgusta, končal pa z minulim dežjem. Kot je povedal direktor zavoda Valentin Schein, so pokosili med 350 in 400 hektarjev.   Kmetje so 7 tisoč bal težke po 300 kg z veseljem odpeljali. Poslušaj.

  • novice radio94 r94

    DRUŠTVO ZA RAZVOJ PODEŽELJA NAGRAJENO

    Lokalna akcijska skupina Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom je v začetku podjetja dobilo potrditev, da dela dobro in uspešno.  Ministrstvo  za kmetijstvo in okolje je ocenilo, da gre za eno izmed desetih najbolj uspešnih lokalnih akcijskih skupin v Sloveniji. Društvo je zato dobilo dodatna sredstva za sofinanciranje projektov , denar pa na razpisu že ponudilo tistim, ki so pripravljeni vlagati v razvoj podeželja. Poslušaj prispevek.

  • novice radio94 r94

    STANISLAVA VILHARJA NAŠLI MRTVEGA

    V reki Pivki pri Postojnski jami so policisti danes dopoldne našli utopljenega moškega. Ugotovili so, da gre za od 29. avgusta pogrešanega Stanislava Vilharja iz Postojne. Pri ogledu na truplu niso našli  sledov nasilja.