Mesec: junij 2018

  • ČEBELARSKO DRUŠTVO POSTOJNA

    Zgodovina društva sega v leto 1951, ko je pokrivalo tudi Loško dolino, Ribnico in Pivko. Društvo še vedno nima svojih prostorov, vendar računajo nanje v prihodnosti. Samostojno društvo začne delovati po letu 1990, ko se Pivka loči od Postojne. Trenutno v društvu deluje okrog 100 članov, ki imajo vsak približno po 20 čebeljih družin. Predsednik društva tudi pove, da odlično delajo z mladimi preko krožkov v osnovnih šolah.

    Avtor:Edo Klemenc
  • STARE SLIKE IZ PODCERKVE

    V nedeljo 24.6. so v prostorih Zavoda Ars Viva odprli razstavo Stare slike iz Podcerkve in predstavili Podcerkavskega zbornika. Razstava je bila dobro obiskana, nastopili pa so vaščani in vaščanke Podcerkve z zgodbami, kronikami in petjem. Umetnostna zgodovinarka Polona Škodič je izpostavila pomembnost ohranjanja tradicije in zgodb, predstavila zbornik ter povedala nekaj o razstavi starih slik. Slavnostni govornik Miloš Toni pa je opisal proces nastajanja projekta, spletno stranStare slike in zgodbe za fotografijami.   

    Avtor:Vesna Kovač
  • “DA NE BO ZASTOJEV, JE POTREBEN ŠE EN KORAK”

    Med turistično sezono so dovolj le dela na avtocesti ali prometna nesreča zgolj z zvito pločevino, da se v regiji zgodi prometni kolaps. Drži, da smo reševalni pas zapisali v prometno zakonodajo, a težavo smo rešili le na pol, opozarja komandir Postaje prometne policije Koper mag. Mitja Palčič. Pristojnim ponuja dokončno rešitev, ki jo zelo potrebujemo. “Avtocestni odsek med Ljubljano in Obalo je peta najbolj obremenjena cesta v Evropi,” razlaga strokovnjak za prometno varnost. S problematiko reševalnega pasu ob zastojih, pa naj nastanejo zaradi nesreč ali del, se Palčič ukvarja že več let. Posvetil se ji je tudi v magistrski nalogi leta 2015. Prometni policisti rešitev imajo in so zanjo pripravljeni delati skupaj s tistimi, ki imajo v rokah škarje in platno pri sprejemanju in spreminjanju zakonodaje. 

    Avtor:Maruša Mele Pavlin
  • V POLETJE Z ANO DESETNICO

    TIC Ilirska Bistrica si že več let prizadeva, da bi Ilirska Bistrica v poletnih mesecih ponujala več dogajanja. Tudi letos so pripravili nabor dogodkov, namenjenih različnim generacijam, ter domačinom in vsem obiskovalcem občine. Konec tedna bodo na vrtu sokolskega doma tri predstave uličnega gledališča Ana Desetnica. 

    Avtor:Zasebno: Anja Hofman
  • TAT PO BALKONU V HOTELSKE SOBE

    Ljubljanski policisti poročajo o drzni tatvini, ki se je zgodila na avtocesti med Uncem in Logatcem.

    Ugotovili so, da je oškodovanec na odstavnem pasu menjaval pnevmatiko, med tem pa mu je neznanec iz s sprednjega sedeža vozila ukradel torbo, v kateri je imel gotovino in dokumente. Lastnik, državljan BiH,  je bil s tem oškodovan za okoli 3000 evrov.

    Še večjo predrznost je pokazal nepridiprav, o katerem poročajo s Policijske uprave Koper. V noči na četrtek je neznani storilec s plezanjem na balkone sob hotela v Portorožu vstopil v tri sobe in trem gostom hotela ukradel skupno 1.130 evrov in 720 kun.